Momčad KK Vrijednosnice OS Darda u subotu i nedjelju gostuje na turniru u Bedekovčini. Uz darđane i domaću ekipu Zaboka na turniru sudjeluju zagrebačka Dubrava te Brotnjo iz Čitluka.

Vijesti iz KK Zaboka: izvor: www.kkzabok.hr/

Budimir i Tomeljak pojačali Zabok!

Dugo je pozicija playmakera zadavala muke treneru Črnjeviću. Zabok je na toj poziciji bio pokriven s dva perspektivna, ali još uvijek nedovoljno iskusna igrača, još uvijek ozlijeđenim Nakićem i Pešutom. No na sreću Črnjeviću se ukazao Ivan Tomeljak (194 cm) bivši igrač Cedevite, koji je potpisao jednogodišnji ugovor s Zabokom.

Dolazim u ambicioznu i zdravu sredinu. Imao sam dosta ponuda, no najvažnije mi je bilo ostati u Zagrebu gdje sam osnovao obitelj. Momčad još nisam upoznao, ali vjerujem da ćemo biti kvalitetni. Trudit ću se da sa svojim profesionalnim pristupom ispunim sve zadaće koje se od mene očekuje i da pomognem momčadi na putu prema što boljem plasmanu – izjavio je Tomeljak.

Budimir je zadnje dvije sezone igrao u Svjetlosti iz Slavonskog Broda. Prošle sezone prosječno je igrao 22 minute pri čemu je zabijao 8,5 koševa, tri puta skočio i jedanput asistirao po utakmici. Raspoloživ je na pozicijama dva i tri, a visok je ravno dva metra.

Očekujem da ću u Zaboku još napredovati. Velika mi je želja da i ove godine igram ligu za prvaka sa svojim novim klubom. Nisam nezadovoljan svojim debijem u Dardi, ali nakon nekoliko treninga s momčadi bit će još i bolje – izjavio je Budimir.

Najnovije vijesti iz KK Dubrave: izvor: www.kosarka.hr

Nakon nešto manje od godinu dana, Jakša Vulić napušta klupu Košarkaškog kluba Dubrava i u potrazi je za novim izazovima

Nismo na nivou prve lige

“Trenutno stanje u klubu je takvo da ni organizacijski, ni financijski, a u ovom trenutku ni igrački nismo na nivou prve lige. Dosta dugo sam očekivao da će doći do nekakvih pomaka, ali nisam ih vidio pa sam u razgovoru s Krunićem i Gnjidićem zaključio da ja tu klubu ne mogu previše pomoći. Ocijenio sam da je bolje povući se dok još ima vremena da se Dubrava presloži prije početka sezone”, izjavio je sada bivši trener Dubrave, dodavši kako se nada da će njegova ostavka malo prodrmati stanje u klubu.

Vijesti iz KK Brotnja: Izvor: www.brotnjo.net

HKK Brotnjo predstavio novog trenera!

Riječ je o iskusnom  košarkašu i košarkaškom stručnjaku iz Mostara Nedjeljku Zeleniki, inače nekadašnjem treneru Zrinjskog, koji je protekle sezone vodio košarkaše Viteza i svojim radom uspio ih spasiti od sigurnog ispadanja iz lige. Dopredsjednik Brotnja Ivan Barbarić naglasio je kako se uprava kluba odlučila angažirati novog trenera stoga što dosadašnji trener nije uspio ostvariti zacrtani cilj i uvesti Brotnjo u društvo najboljih bh košarkaša.