Košarkaši Vrijednosnica Osijek su odigrali prvu utakmicu u novoimenovanoj “Hrvatski Telekom Premijer” košarkaškoj ligi Hrvatske. Nakon uvodne dvije domaće pobjede u Alpe Adria Cup-u došao je red i na Hrvatsko prvenstvo. Brokeri su slavili u Nedjelju 08.10.2017. u Zagrebu protiv Košarkaškog kluba Zagreb.

Rezultatski je utakmica do poluvremena bila pod kontrolom košarkaša iz Osijeka. Uz nekoliko izmjena rezultata na poluvrijeme se odlazi sa prednošću od +11 za Vrijednosnice. Domaćin se budi u trećoj četvrtini i dobija četvrtinu sa rezultatom (19:14). Do kraja susreta dolazi do izražaja kvalitetna obrana “Brokera” koja ostavlja domaćina na samo 8 poena u četvrtoj četvrtini. Košarkaši Vrijednosnica Osijek odlaze kući sa uvijerljivom pobjedom (86:68) u prvom kolu domaćeg košarkaškog prvenstva Hrvatske.

Kod gostiju iz Osijeka su se najviše istaknuli: mladi Domagoj Vrkić (21p, 6skok.), Venkatesha Jois (15p, 12skok, 4asist.), Jimmy Taylor (16p, 5skok, 3asist.) te kapetan Aljoša Šarac (11p, 4skok, 4asist.).
Sljedeća utakmica Vrijednosnica u Premijer ligi D je u nedjelju 15.10. u maloj dvorani Gradski Vrt protiv KK Zaboka.