Bivši trener Zadra novi je trener Vrijednosnica Osijek, ugovor je potpisan na tri godine. Osječanin Srđan Helbich košarkom se počeo baviti sa 12 godina. U košarkaškoj karijeri igrao je za: KK Olimpija Slavoning Osijek, KK Šibenka, KA Osječki Sokol, KK Svjetlost Brod, AKK Vern Zagreb. Također je igrao u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Njemačkoj, BiH, Portugalu, Austriji. Uz igračku karijeru paralelno je studirao te postao prvostupnik kineziologije. U trenerskoj karijeri vodio je: AKK Vern, KK Alkar, KK Bosco, pomoćni trener U20 reprezentacije Hrvatske, KK Zadar – gdje mu je bila posljednja trenerska uloga.

Srđan Helbich: Izuzetno mi je drago što sam u svome gradu dobio priliku raditi kao trener. Dogovorili smo se na suradnju od tri godine, nadam se da ćemo napraviti dobar posao i da ću ispuniti očekivanja uprave.

Renato Martinko, direktor KK Vrijednosnice Osijek: našem novom treneru Srđanu Helbichu želim sreće i uspjeha u radu na čelu struke našeg kluba, što bolji rezultat u predstojećoj sezoni ABA 2 Lige i povratak u HT Premijer Ligu. Svi u klubu ćemo njemu i njegovom timu osigurati najbolje uvjete za ostvarenje željenih ciljeva.