Nakon dva gostovanja i isto toliko poraza, košarkaši Vrijednosnica OS Darde u trećem kolu A-1 lige na domaćem parketu upisali su svoju prvu ovosezonsku pobjedu. Košarkaši Darde bili su bolji od gostujuće Dubrave,  koju su svladali sa rezultatom (69:63).  

Momčad trenera Damira Volodera nije si smjela dozvoliti luksuz trećeg poraza koji bi  ozbiljno doveo u pitanje ovosezonske ambicije. Uz teret ne igranja najvažnijeg i najiskusnijeg košarkaša Darde Zvonimira Ridla, domaćin je poprilično nervozno odigrao susret. Dobro odigrana odbrana u odnosu na lošu napadačku večer, bila je ključ koji je doveo baranjce do prve pobjede. Domaći košarkaši u uvodu susreta imali su raspoloženog Ivana Krolu i mladog Filipa Kordića, na čiju se dobru igru u nastavku susreta nadogradio Kamaldin Gamma. Od samoga početka susreta domaćin je bio u prednosti te je na odmor otišao sa zasluženom prednosti od +12 poena (34:22). Niti Dubravin najbolji pojedinac bivši Nba-ovac Dalibor Bagarić nije uspio pomoći da se ozbiljnije ugrozi stečena prednost domaćina. Zagrepčani su tek u posljednjoj četvrtini uspjeli zaprijetiti domaćinu kada su se približili na zaostatak od -7 (54:47). Tricom Dejana Meznarića domaćin je „otpuhao“ sva nadanja gostujuće momčadi i rutinski priveo susret kraju. Najučinkovitiji pojedinci u redovima baranjske momčadi bili su Gamma sa 16, Swift 12 i Ivan Krolo 11 poena. Dok su gostujuću momčad predvodili Bašić 18 i Bagarić  sa 12 ubačaja. Još jedna zanimljivost bila je vezana uz ogled Vrijednosnica OS Darde i Dubrave a to je povratak televizijskih kamera na košarkaška borilišta. Naime nakon 9 godina po prvi puta televizija „Sportklub“ prenosila je hrvatsku  prvoligašku utakmicu.  

VRIJEDNOSNICE OS DARDA – DUBRAVA    69:63   (13:9, 21:13, 18:20, 17:21)

Darda: Dvorana OŠ. Gledatelja 400.Suci: Paić (Zabok), Tresoglavić (Osijek), Knez (Požega)

VROS DARDA: Kordić 9, Meznarić 9, Radoš, Katavić 2, Boras 2, Omazić, Krolo 11, Mandić 4, Gamma 16, Ćutuk, Čamagajevac 4, Swift 12.

DUBRAVA: Čubrić, Buovac 3, Gazić, Rikić 10, Nakić, Čuljak 3, Brzoja, Cvjetković, Bagarić 12, Bašljan 8, Bašić 18, Juričić 9.  

Reprizu susreta između Vrijednosnica OS Darde i Dubrave možete pogledati na Sportklubu (25.10.2010.) u 17:00h.