KK VROS U13 turnir Beograd 2018

U organizaciji Sportklub televizije u Beogradu je od 17. do 20. svibnja 2018. godine odigran završni Basket4kids turnir U13 za dječake rođene 2005. godine i mlađe.

U šest zemalja kroz kvalifikacije su se 192 ekipe borile za završni turnir, a sudjelovanje na njemu izborili su šest prvaka država: Helios Suns-Domžale(Slovenija), KK FOKA-Kragujevac(Srbija), KK Vardar-Skopje(Makedonija), KK Spars-Sarajevo(BiH), KK Junior-Podgorica(Crna Gora), te prvak Hrvatske KK Zadar. 
Dobrim igrama u kvalifikacijskim turnirima ekipe KK Vrijednosnice Osijek i KK Defence Žabalj (Srbija), dobile su pozivnicu za ovaj turnir, koji se igrao u dvije skupine sa po četiri ekipe. U grupi A igrali su: KK Helios Suns, KK FOKA, KK Vrijednosnice Osijek, KK Vardar, a u grupi B: KK Zadar, KK Spars, KK Junior, KK Defence

Vrijednosnice Osijek otvaraju turnir protiv prvaka Srbije KK Foka. Nakon loše odigrane prve dvije četvrtine rezultat na semaforu bio je 18-11 u korist mladih susjeda iz Kragujevca, no tada se mali ”Brokeri” bude i ulaze u zanimljivu egal završnicu u kojoj su imali vodstvo od +5 koševa dvije i pol minute prije kraja(28-23). Nekoliko izgubljenih lopti i promašenih zicera u samoj završnici utakmice dovode osječane do poraza od 32-35. Dobrom i borbenom igrom mladi igrači Vrijednosnica opravdavaju svoje mjesto u završnici Basket4kids turnira, ali nažalost ostaju bez vrlo važne pobjede koja bi im osigurala drugo mjesto u skupini.
U drugoj utakmici protiv KK Vardar iz Skopja, mladi igrači trenera Nedjeljka Matića i Dubravka Blaževića odličnom igrom u napadu i čvrstom obranom, dolaze do uvjerljive pobjede rezultatom 30-18. U trećoj utakmici favoriti prvenstva KK Helios Suns zasluženo pobjeđuju osječane (52:33), te ih ostavljaju bez drugog mjesta u skupini i ulaska u polufinale. 

U skupini B KK Zadar odličnim igrama ostvaruje sve tri pobjede, a na drugom mjestu u polufinale ulaze KK Spars iz Sarajeva. Bilo je ovo

Polufinale:
A1 KK Helios Suns – B2 KK Spars 54 : 34
B1 KK Zadar – A2 KK FOKA 26 : 32

Za 3. mjesto:
KK Zadar – KK Spars 39 : 44

Za 1. mjesto:
KK Helios Suns – KK FOKA 51 : 29

Prvak turnira zasluženo postaje ekipa Helios Suns, bez izgubljene utakmice na turniru.

Zadnji dan turnira (prije finala), održano je natjecanje u driblingu i šutiranju trica na kojem pehar za najbolju šutersku ekipu uzima KK Vrijednosnice Osijek, a samo ih je par sekundi dijelilo i od osvajanja  natjecanja u driblingu koji je osvojio KK Zadar sa vremenom 02:05 min, a na drugom mjestu su bili osječani sa 02:08 min. Organizator Sportklub upotpunio je boravak svih sudionika i dodatnim sadržajima. Druženje i upoznavanje djece se odvijalo i u virtualnim igraonicam, organizirana je posjeta Fun zoni Final4 natjecanja Euroleague na Kalemegdanu, gdje su zvijezde Europske košarke dijelile autograme,  igrao se ”basket”, šutiralo, zakucavalo, fotkalo i šopingiralo. Organiziran je i posjet Zoo Vrtu, te odlazak u Štak Arenu na finalnu utakmicu juniorske Euroleague, u kojoj je litvanski Lietuvos Rytas Vilnius pobijedio talijanski Stellazzurra Rim.

Bilo je ovo nezaboravno iskustvo za male ”Brokere”, te dobra priprema za završnicu Prvenstva Hrvatske, a njihove dobre igre i poteze možete pogledati na stranici Youtube.com sa naznakom: Basket4kids-KK Vrijednosnice Osijek