Večeras su Vrijednosnice Osijek odigrale prvo kolo prvenstva u kojem su uvjerljivo nadigrale Sonik Puntamiku.

KK Vrijednosnice Osijek – KK Sonik Puntamika 89:66 (28:18, 26:9, 19:16, 16:23)

Vrijednosnice: Makoi 20, Lisica 14, Tomljenović, Bošnjak 17, Topolović 23, Filipović, Tokić 2, Špehar 2, Porobić 11, Jurić, Kurepa.

Sonik: Marić 12, Palčić, Šarlija 10, Marčinković 13, Vučić 9, Jurič 12, Jošić 2, Marić 6, Zelanto, Keserović, Kolomoisky, Prskalo 2.

Ekipa Vrijednosnica se nadmetnula od samog početka utakmice sa čvrstom obranom, a u napadu ih je predvodio Đorđe Topolović koji je već u 8.minuti utakmice postigao  17 poena. U drugu četvrtinu igrači Marka Mandića ulaze još agresivnije, bolji su bili napadački i obrambeno, te na poluvrijeme odlaze sa +27. Drugo poluvrijeme odlično otvara Jackson Makoi koji vuče domaćine do najveće prednost na utakmici u 29. minuti za 73:41. Do kraja utakmice Sonik Puntamika uspjela je malo smanjiti prednost domaćina za konačnih 89:66, te Vrijednosnice zasluženo osvajaju bodove. Igru Brokera su večeras nosili Topolović 23p, 14s, Makoi 20p, 7s, 7a, Bošnjak 17p,5s, Lisica 14p i Porobić 11p,4s,7a, dok su kod gostiju najučinkovitiji bili Marčinković 13, Marić i Jurič svaki po 12 poena.  Trener Vrijednosnica Osijek Marko Mandić je večeras imao svoj samostalni seniorski debi u HT Premijer Ligi i odradio ga je na najbolji mogući način – uvjerljivom pobjedom. Mladu, potentnu i neiskusnu ekipu, koju su svi pred ovu utakmicu svrstavali u ulogu autsajdera, pretvorio je u agresivan tim koji je ritmom i energijom slomio puno iskusnijeg protivnika.

Izjave:

Trener Sonika – Stipe Kuliš: Mislim da mentalno nismo odgovorili zahtjevima ove utakmice. Odma na otvaranju smo upali u velike probleme, pokazali smo obrambenu neodgovornost, razigrali smo suparnike te se kasnije nikako nismo mogli vratiti u utakmicu. Definitvno nedostaje jedan period zajedničkog treniranja, što se vidi, ekipu smo dosta kasno složili. Prvo je kolo, treba izvući analizu iz ove utakmice, napraviti što se može napraviti i pripremiti se za drugo kolo.

Trener Vrijenosnica – Marko Mandić: Sretni smo što smo na otvaranju sezone ostvarili pobjedu na domaćem terenu. Mislim da smo iznenadili Sonik Puntamiku što i rezultat govori, kao i tijek utakmice. Na nama ostaje i dalje trenirati i spremati se za utakmicu sljedećeg kola.

Igrač Vrijednosnica – Vito Porobić: Jedno veliko iznenađenje na početku prvenstva. Nevjerovatna naša igra i obrambeno i napadački, stvarno smo se nadmetnuli od početka, stvorili smo veliku prednost koju je njima kasnije bilo teško stići. Čestitke trenerima, igračima i svima u klubu na jako dobrim pripremama i jako dobroj igri danas.

Sljedeću utakmicu Vrijednosnice igraju u subotu 25.09. Protiv Zaboka u gostima.