Večeras su Vrijednosnice izgubile utakmicu od Zadra.

KK Vrijednosnice Osijek – KK Zadar 63:101 (20:24, 12:28, 15:23, 16:26)

Vrijednosnice: Makoi 12, Tomljenović 4, Tokić 10, Porobić 6, Topolović 27, Dugandžić, Grušanović, Kuany 4, Bošnjak, Jurić.

Zadar: Marčinković 17, Brala 4, Drežnjak 21, Mavra 9, Thompson 15, Carter, Paponja 5, Vuković 14, Bursać 2, Junaković 6, Buljan 8.

Vrijednosnice su se dobro držale prvu četvrtinu u kojoj su na kraju imali četiri poena zaostatka. U drugoj četvrtini ekipa Zadra je samo povećavala vodstvo te odlaze na odmor sa +20 za 32:52. U nastavku su gosti igrali još bolje te iskusnija ekipa Zadra zasluženo pobjeđuje sa 63:101. Vrijednosnice je predvodio Topolović sa 27 poena, Makoi je ubacio 12 te mladi Tokić 10. Za Zadar je najviše ubacio Marčinković 17 te Thompson 15.

Izjave:

Trener Vrijednosnica – Marko Mandić: Čestitam ekipi Zadra na zasluženoj pobjedi, mi danas nismo odigrali na našoj razini kako možemo što se vidi i iz rezultata. Mi se pripremamo za ligu za ostanak i nadamo se pobjedama.

Igrač Vrijednosnica – Đorđe Topolović: Ekipa Zadra je danas bila bolja, čestitam im na pobjedi. Mi se okrećemo ligi za ostanak.

Trener Zadra – Vladimir Anzulović: Teška utakmica, bila je prevelika razlika u kvaliteti, mi smo imali svoje probleme a oni svoje. Imamo utakmicu za dva dana u Laktašima u sklopu ABA lige protiv Igokee. Malo imamo problema sa ozljedama, skraćena nam je rotacija. Utakmica nije bila baš prezanimljiva za gledatelje, ali mi smo ispunili naš cilj i idemo dalje.

Igrač Zadra – Aleksandar Bursać: Ušli smo ozbiljno u utakmicu, pobijedili smo i već se okrećemo utakmici sa Igokeom. Ono što je najbitnije u ovom periodu je da nas posluži zdravlje.

19.03.2022. kreće novi krug natjecanja Prvenstva Hrvatske no ne zna se još točan termin jer nisu odigrane sve utakmice.