Nakon dvije uvjerljive prvenstvene pobjede Vrijednosnice Osijek su večeras doživjele prvi poraz od ekipe Adria Oil Škrljevo.

KK Vrijednosnice Osijek – KK Adria Oil Škrljevo 75:88 (26:29, 17:19, 11:21, 21:19)

Vrijednosnice: Makoi 18, Lisica 4, Tomljenović 4, Bošnjak 12, Topolović 6, Filipović, Grušanović 9, Tokić 2, Špehar, Porobić 9, Kuany 11, Jurić

Adria Oil: Stojanović 2, Adway 19, Jelenković 15, Barnjak 15, Rajčić 12, Hortman 5, Kostić, Bešić, Šajin 10, Ćošić, Vrgoč 10

Prvo poluvrijeme je pokazalo iznimno borbenu i dinamičnu igru obje ekipe, puno je bilo izmjena vodstva, a sa prednošću od pet koševa na odmor odlaze gosti. U drugo poluvrijeme Škrljevo ulazi puno dominantnije, bolje igraju obranu te postižu lagane koševe, dok je domaćinima zakazao šut i četvrtina završava sa 54:69. U 37.minuti utakmice Škrljevo je ostvarilo najveće vodstvo u utakmici od +22 tricom Rajčićia za 66:88 i tada je već utakmica bila riješena.

Izjave:

Trener Vrijednosnica – Marko Mandić: Čestitam ekipi Škrljeva na zasluženoj pobjedi, nismo danas uspjeli odgovoriti na njihovu individualnu kvalitetu i igru jedan na jedan. Nismo uspjeli zaustaviti njihov napadački skok što je rezultiralo puno većim brojem napada koji su oni imali, uspjeli su to iskoristiti i privesti utakmicu kraju.

Igrač Vrijednosnica – Luka Špehar: Nismo pokazali dovoljnu agresivnost u obrani i organizaciju u napadu da bi održali ritam koji smo htjeli nametnuti cijelu utakmicu i to je dovelo do pada u trećoj četvrtini gdje su se oni odljepili,no bez obzira čestitke ekipi i našoj i njihovoj, idemo dalje.

Trener Škrljeva – Damir Rajković: Mi smo znali da je ovdje jako teško igrati kroz povijest, pred kraj druge četvrtine smo došli do jednog dobrog kontinuiteta u obrani, imali smo par isforsiranih grešaka. U trećoj četvrtini smo podigli razinu igre u obrani i prelomili utakmicu. Čestitam dečkima na pobjedi.

Igrač Škrljeva – Stefan Šajin: Čestitke ekipi Osijeka na fer i korektnoj borbi, imali smo malo problem sa njihovom tranzicijom, nismo uspjeli zaustaviti u prvom poluvremenu, nismo dobro zatvarali reket. Na poluvremenu smo popravili greške, uspostavili svoj ritam utakmice i na kraju lagano završili. Svaka čast mojim suigračima , pokazali smo da ćemo biti trn u oku mnogim ekipama ove sezone i nastavljamo dalje.

Sljedeću utakmicu Vrijednosnice igraju u Zagrebu, 09.10.2021. protiv Cedevite Junior.