Danas su u VIP salonu dvorane Gradski vrt Vrijednosnice Osijek održale
konferenciju za medije.

Direktor kluba Renato Martinko rekao je da je primarni cilj kluba za predstojeću sezonu osigurati miran opstanak, a da je zadatak svih trenera u klubu podizati individualni kvalitet mladih igrača, te raditi na protočnosti igrača iz vlastite Škole košarke prema seniorskom timu, gdje je trenutno pet naših juniora.

Trener Domagoj Kujundžić predstavio je tim za novu sezonu i naglasio da je kostur ekipe ostao nepromjenjen, te da bi novi igrači Bruno Rebić, Blondeau Thcoukuiegno, Lagio Grantsaan i Stanko Kujundžić trebali podići kvalitetu i konkurentnost naše igre i ekipe. Naglasio je da smo u pripremnom dijelu odigrali dosta jakih utakmica i turnira, ali da se
Blondeau kasno priključio i da smo zbog ozljeda i bolesti bili nekompletni sve do prvog kola prvenstva. Unatoč nekompletnom timu na pripremnim utakmicama dobro smo se nosili sa iznimno jakim ekipama iz Kine, Rusije, Mađarske, BiH i Austrije, te smo u mnogim utakmicama i pobjeđivali, što nam daje za pravo da se nadamo konkurentnosti i u Premijer Ligi.

Kapetan ekipe Veljko Budimir se osvrnuo na početak prvenstva i naglasio da se ekipa još uigrava i da moramo zaboraviti na loše izdanje protiv Cedevite, te kvalitetnije i naročito borbenije krenuti u nastavak prvenstva. Moramo sa boljom igrom i energijom u slijedećim utakmicama dokazati da zaslužujemo biti dio Favbet Premijer Lige.

Klupski direktor Renato Martinko je najavio pojedinačne ulaznice za novu sezonu po cijeni od 4 eura, te godišnje ulaznice po cijeni od 30 eura, dok je besplatan ulaz za svu osnovno-školsku djecu i za roditelje koji ih dovedu. Besplatan je ulaz i za sve naše članove, mlade igrače kluba, te sve klubove koji organizirano žele doći na utakmice Vrijednosnica Osijek. Pozvao je na kraju sve ljubitelje sporta a naročito košarke da sutra (subota), dođu od 19.30 u dvoranu Gradski vrt bodriti ”Brokere” i pomognu im da dođu do prve pobjede u novoj sezoni.