Večeras su Brokeri odigrali prvu domaću utakmicu u Favbet Premier ligi u kojoj su izgubili od Šibenke.

KK Vrijednosnice Osijek – GKK Šibenka 78:89 (18:31, 12:22, 26:19, 22:17)

Vrijednosnice: Tchoukuiegno 18, Rebić 16, Kujundžić R. 9, Grantsaan 17, Šiško 3, Martinović, Flanjak, Kujundžić S., Vladović 11, Budimir 2, Bjelanović 2, Primorac.

Šibenka: Pleadin 15, Vujičić 26, Jukić 5, Serdarušić 14, Junaković 21, Bobek, Begić, Badrak,Šarić, Brajković 8.

Vrijednosnice nisu dobro otvorile utakmicu, bile su loše u obrani te su već u prvoj četvrtini primile 31 poen. Druga četvrtina se nastavila u istom ritmu, Šibenka je kontrolirala igru te preko Vujičića i Junakovića odlazi na +23 do kraja prvog poluvremena za 30:53. U nastavku je domaćin odigrao malo bolje, no nedovoljno da bi smanjio velik zasotatak iz prvog poluvremena. Gosti su bili bolji u svim segmentima, imali su više energije te zasluženo pobijedili sa 78:89. Kod Vrijednosnica Osijek najviše poena ubacili su Tchoukuiegno 18, Grantsaan 17 te Rebić 16, dok su kod Šibenke Vujičić 26 te Junaković 21 poen.

Izjave:

Trener Vrijednosnica – Domagoj Kujundžić: U prvom poluvremenu nismo bili koncetrirani, ekipa Šibenika nas je nadigrala u svim segmentima. Šibenik je pametno odigrao, svaku našu grešku u obrani su kaznili. Drugo poluvrijeme smo se malo trgnuli, ali to nije bilo dovoljno, otišli su na preveliku razliku te iz toga nismo više ništa mogli napraviti.

Igrač Vrijednosnica – Kristijan Vladović: Mislim da nas je koštalo to što smo loše krenuli u utakmicu. Obrambeno jako loše, prvo poluvrijeme 53 poena od gostujuće ekipe, nije da ih podcijenjujem, čestitam dečkima na pobjedi. Na kraju smo navukli na -11, no nažalost nismo uspjeli preokrenuti.

Trener Šibenke – Roko Jurlina: Čestitam momcima na prvoj pobjedi. Mislim da smo nakon zadnje dvije utakmice se konačno opustili, pogotovo u prvom poluvremenu, u drugom smo malo pali. Bitna pobjeda na gostovanju, s obzirom na ozljede, roster i naše probleme, mislim da smo napravili jako dobar rezultat. Treba se odmoriti i pripremiti za iduće kolo. Osijeku čestitam na fer i korektnoj borbi te im želim puno sreće u daljnjem tijeku natjecanja.

Igrač Šibenke – Filip Vujičić: Čestitam svojim momcima. Odigrali smo baš dobru, energetsku utakmicu. Od samog početka smo kontrolirali, odvojili smo se na 15-20 razlike. Na kraju je ekipa Osijeka prebacila u brzinu više pa se mrvicu osjetila nervoza kod nas, no to je sve očekivano, nova smo ekipa, dizat ćemo se još.

Sljedeću utakmicu Vrijednosnice igraju 12.10. u Zagrebu protiv Dinama u 20:30h.

SNIMKA UTAKMICE