Večeras je prvak Hrvatske – Cibona osvojila bodove u Osijeku unatoč tvrdom otporu Vrijednosnica.

KK Vrijednosnice Osijek – KK Cibona Zagreb 87-99 (17:28, 21:19, 30:25, 19:27)

Vrijednosnice: Bašić 18, Jordano 11, Kujundžić 13, Ćorić 14, Buljević 9, Filipović, Dmitrović, Šarenac 3, Jelavić, Darling 17, Vuković, Lakić 2.

Cibona: Rebec, Bundović 20, Novačić 22, Rozić 4, Gibson 9, Bilinovac 18, Katić 11, Vucić 22, Kovač, Prkačin 6, Ljubičić, Ramljak 7.

Utakmicu bolje otvaraju iskusni igrači Cibone i dolaze do vodstva od 12:0, nakon time-out-a igrači trenera Domagoja Kujundžića se bude i kreću u utakmicu. Cibona održava razliku i završava četvrtinu sa 28:17. U drugoj četvrtini domaćini igraju bolje i agresivnije, no mnoštvo izgubljenih lopti i promašenih šuteva ostavlja Cibonu u vodstvu za 38:47 na poluvremenu. U treću četvrtinu domaćini predvođeni Bašićem, Darlingom i Ćorićem ulaze odlučnije te dolaze do vodstva 54:53 i 62:60, te dobijaju četvrtinu rezultatom 30:25. U zadnjoj četvrtini duži roster i kvaliteta Cibone dolazi do izražaja te gosti rutinski privode utakmicu kraju za konačnih 87:99. Najraspoloženiji igrači Cibone bili su Novačić, Bundović i Bilinovac dok su domaćine predvodili Bašić, Darling, Ćorić, Kujundžić i Jordano.

Mlada ekipa Vrijednosnica je nakon lošeg otvaranja utakmice dobro parirala puno iskusnijoj ekipi Cibone te se nadamo da će 15. siječnja u utakmici Kupa Krešimira Ćosića u Osijeku pokušati iznenaditi aktualnog prvaka Hrvatske.

Izjave:

Trener Vrijednosnica – Domagoj Kujundžić: Nekoliko igrača nam je brzo skupilo 3 i 4 faula i s time smo bili opterećeni, sami smo ispali iz ritma. Čestitam svojim momcima na odličnoj utakmici, jedna smo od rijetkih ekipa koja se dva puta dobro suprostavila Ciboni koja je leader prvenstva.

Igrač Vrijednosnica – Lovre Bašić: Čestitam ekipi Cibone na pobjedi, mi smo loše ušli u utakmicu, protiv ovakve ekipe se teško vraćati i dizati ritam s obzirom da nas nema puno u rotaciji. Čestitao bih svojim momcima i treneru na jednoj dobroj utakmici, šteta što je poraz, no mislim da ako nastavimo igrati ovako da će to biti dobro.

Trener Cibone – Ivan Velić: Desilo se ono i što smo očekivali, teška utakmica, rasterećen protivnik. Najbitnija je pobjeda, nadam se da ćemo sutra biti spremni za sljedeću utakmicu.

Igrač Cibone – Josip Bilinovac: Bitna pobjeda za nas da nastavimo na prvom mjestu hrvatskog prvenstva. Sigurno nismo očekivali laganu utakmicu, ekipa Vrijednosnica je kroz prventsvo pokazala da ima dobre igrače i da dobro igra, posebno na domaćem terenu. Čestitao bi momcima na dobroj igri i na pobjedi.

Sljedeću utakmicu Brokeri igraju 21.12.2019. u Zagrebu protiv KK Hermes Analitica.