U 5. kolu A-1 hrvatske košarkaške lige, ekipa Vrijednosnica OS Darde ubilježila je svoj četvrti ovosezonski poraz. Momčad iz Trogira iskoristila je blijedo i nervozno izdanje košarkaša iz Darde te ostvarila svoju prvu gostujuću pobjedu (74:71).

U dvoboju Darde i Trogira, gosti su zahvaljujući mirnoj ruci s crte slobodnih bacanja u posljednjoj minuti izborili pobjedu (74:71). Gamma je imao priliku tricom izboriti produžetak za domaćine, no nije bio precizan. Čošković s 24 poena i Žitko s 22 poena vodili su glavnu riječ kod pobjednika, dok je na drugoj strani Austin Swift ubacio 20 poena. 

Bez obzira na imperativ, neshvatljiva mi je nervoza koja nas je pratila veći dio utakmice. Čim je utakmica ušla u egal, griješili smo u serijama. Nismo imali ni sreće, promašili smo nekoliko izglednih situacija u završnici, a Trogir je samo uzeo ponuđeno. Loše smo igrali, a za to trener preuzima odgovornost – rekao je Damir Voloder, svjestan da je njegova momčad pala u krizu igre i rezultata.  

Sporazumni raskid ugovora sa Damirom Voloderom 

Uprava Košarkaškog Kluba Vrijednosnice Os Darda donijela je odluku o sporazumnom raskidu ugovora sa trenerom Damirom Voloderom, zbog rezultata koji nisu primjereni ambicijama kluba.