Jučer je KK Vrijednosnice Osijek u sklopu 10.kola JKL, u velikoj dvorani Gradskog vrta ugostio kadete KK Bosco.

KK Vrijednosnice Osijek – KK Bosco 72:74 (22:16, 20:11, 16:25, 14:22)

Vrijednosnice: Stojčić 15, Martinović 19, Šipka 22, Štebih 4, Biljan 4, Mihić, Budač, Andrić, Ilić 4, Vidaković 4.

Bosco: Brekalo 5, Deldag 9, Petranović 9, Biloš 6, Bubalo 20, Katalinić, Kolobarić, Majdov 11, Delalija, Kousek, Tikveša 14, Drakulić.

Zanimljiva kadetska utakmica, jučer podjednakih rivala, iako poredak na tablici govori sasvim drugačije. Na samom početku, u prvih 5 minuta, Bosco drži malu rezultatsku prednost. Od tada pa do kraja 2. četvrtine, kadeti Vrijednosnica agresivnom igrom u obrani, te boljom igrom od gostujuće ekipe u svim segmentima, privode poluvrijeme kraju sa +15 poena, limitirajući Bosco na svega 27 ubačenih poena (42:27). U nastavku igre, Bosco diže razinu agresije, na koju mladi Brokeri teško odgovaraju. Do kraja 3.četvrtine, Bosco zaostaje samo 6 poena (58:52). Vidno izmoreni Brokeri sa dosta manjim rosterom od gostujuće ekipe, održavaju rezultatsku prednost sve do 37. minute kada kadeti Bosca prelaze u minimalno vodstvo 69:71. No, Brokeri pogođenom tricom, minutu i pol prije kraja ponovo vraćaju minimalno vodstvo 72:71 i obranom osiguravaju posjed lopte i novi napad. Međutim, posjed lopte im se vrlo brzo oduzima zbog suđenog (nepostojećeg) zadnjeg polja. Gosti se bolje snalaze i zabijaju tricu za vodstvo 72:74, koje je za mlade Brokere do kraja bilo nedostižno.
Zaista zanimljiva i uzbudljiva kadetska utakmica, završila je sportskim pozdravom. Čestitke igračima Bosca i Vrijednosnica na zalaganju.

Izjave:

Trener Vrijednosnica – Zoran Andrić: Znali smo da je Bosco jedna odlična ekipa i da će ovo za nas biti vrlo izazovna utakmica. Mi smo odlično odradili  prvo poluvrijeme. Bili smo bolji u gotovo svim segmentima igre, rastrčani, s dobrim protokom lopte, agresivni u obrani. Očito dosta istrošeni i uz pad koncentracije na traženu izvedbu, u drugoj dionici nismo uspjeli na isti način nastaviti i odgovoriti na agresivnost Bosca. Na kraju je gotovo jedna lopta odlučivala o pobjedniku. Čestitam našim dječacima na zalaganju i prikazanom. Ekipi Bosca čestitam na pobjedi.

Trener Bosca – Pavel Sovulj: Čestitam Osijeku na odličnoj borbi i na odličnoj partiji. Ušli smo bez energije i motiva za pobjedu i tu je Osijek iskoristio priliku u prvom poluvremenu kada je u jednom trenu vodio čak i 20 razlike. U drugom poluvremenu su se otvorili neki šutevi i mislim da smo zasluženo slavili.