Večeras su kadeti Vrijednosnica Osijek odigrali prvu domaću utakmicu u sklopu Jedinstvene kadetske lige u kojoj su izgubile od Zadra. Ekipa Zadra agresivno je krenula u utakmicu, zabijali su lagane poene, domaćin nije pružao dovoljan otpor te gosti u prvom poluvremenu ostvarju vodstvo od 25 poena. Drugo poluvrijeme mladi Brokeri su odigrali puno bolje, dobrom enerijom i koševima iz kontanapada smanjili su zaostatak na -11 (59:70) no Zadar prebacuje u višu brzinu i zasluženo pobjeđuje sa 66:87. Sljedeće kolo Vrijednosnice Osijek igraju u Splitu.

KK Vrijednosnice Osijek – KK Zadar 66:87 (12:32, 15:19, 26:14, 13,22)

Vrijednosnice: Pleša 6, Milinković 8, Rejo 8, Šipka 22, Vidaković 15, Mustanjević 2, Mihić, Oreč, Marijanović, Pranjić 5, Pavlović, Jelečević.

Zadar: Mamić 8, Bičić 19, Gulan 6, Marić 20, Ročak 2, Gobin, Bajković 3, Šljaka, Bilokapić 9, Grbin 16, Crnković 4, Odvitović.

Izjave:

Trener Vrijednosnica – Marko Mandić: Čestitam ekipi Zadra na pobjedi, čestitam mojim dečkima na borbi, pogotovo drugu, treću i četvrtu četvrtinu. Prvi put ove sezone smo igrali protiv ovako kvalitetnog protivnika, nismo navikli na takvu agresivnost što je rezultiralo lošom prvom četvrtinom i 20 razlike za goste. Ovo je dobra škola za nas, idemo dalje pripremat se za sljedećeg protivnika ekipu Splita, nadam se da ćemo pružiti bolju partiju.

Trener Zadra – Marko Trninič: Generalno dobra naša utakmica, odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, pogotovo ulazak u utakmicu je bio fantastičan. U drugom poluvremenu smo imali određeni pad u igri s kojim nisam zadovoljan, primili smo previše poena, naročito iz kontranapada što nismo smjeli dozvoliti ekipi Osijeka gdje su oni razigrali i smanjili rezultat ali u ni jednom trenutku naša pobjeda nije dolazila u pitanje. Čestitam svojim igračima na dobroj utakmici i ekipi Osijeka na fer igri i dobroj partiji.