Nova sezona biti će izazovna za ovu skupinu igrača jer ih čeka PH za juniore-regija Istok, Međunarodna juniorska liga, kao i natjecanja u seniorskoj konkurenciji (B1 i A2 liga).

Što se programa utakmica tiče, već 28.08. igra se prvo kolo Međunarodne juniorske lige “Regional Youth Basketball Games” (KK Sloboda Tuzla, Ratgeber Akademie (Pecs), KK Novi Sad i KK Spartak Subotica), 19. Memorijalni međunarodni košarkaški turnir “Denis Špika” u Zadru pod organizacijom KK “Sonik Puntamika”, održava se od 15.-17. rujna, a Osijek će biti domaćin drugog kola Međunarodne juniorske lige “Regional Youth Basketball Games” krajem rujna.

Osim igrača koji su prošle godine nastupali u juniorskoj ekipi KK Vrijednosnica Osijek (prvaci Juniorske lige Slavonije i Baranje), ekipi su se priključili Andrija Premec, Patrik Zetović i Ivan Mikić (svi iz KK Donji Miholjac) i Patrik Maskaljević i Andrej Bačić (obojica KK Županja). Treba spomenuti da su oba kluba izašla u susret kod prelaska spomenutih igrača u KK Vrijednosnica Osijek, što je vrijedno poštovanja i ne čudi s obzirom na košarkašku tradiciju tih klubova. KK Donji Miholjac klub je koji je u skorije vrijeme dao dva košarkaša sa inozemnim karijerama (Veljko Budimir, Hrvoje Kovačević), a KK Županja je klub koji ima tradiciju preko 43 godine. Treninzi se odvijaju 2 puta dnevno i to ujutro na Srednjoškolskom igralištu, a navečer u maloj dvorani Gradski vrt.