Darđani i Brođani su u sigurnoj zoni ostanka i vodeći su na tablici Lige za ostanak, tako da Baranjsko – Slavonski derbi nije trebao biti vruć, no utakmicu koja praktički ništa nije odlučivala, pretvorila se u pravi mali rat.

Utakmicu puno bolje otvaraju gosti iz Broda, koji sa serijom pogođenih otvorenih šuteva i agresivnom obranom odlaze na prvi odmor sa +16 (12:28), a domaćini su im pomogli sa svojim mlakim ulaskom u utakmicu. U drugoj četvrtini bude se igrači Vrijednosnica OS Darde, dižu agresivnost u obrani, manje griješe u napadu i pomalo sustižu rezultatski minus. No 50 sekundi prije kraja poluvremena dolazi do incidenta. Luka Pandurić se pokušavao osloboditi Mateja Kljajića za primanje lopte iz auta, no ragbijašku’ obranu igrača Broda suci nisu na vrijeme sankcionirali, pa je obostrano naguravanje završilo tako da je nakon odsviranog faula Kljajiću nad Pandurićem, Kljajić šakom udario Pandurića. Nakon toga dolazi do općeg meteža, gdje je bilo naguravanja igrača i utrčavanja sa klupa za rezervne igrače, a navijači obje ekipe na tribinama su dodatno podigli uzavrelu atmosferu. Kada se sve smirilo suci kažnjavaju Toni Brnasa i Antuna Hrkača isključenjem zbog utrčavanja u teren sa klupe, oba trenera sa tehničkim greškama zbog ne kontroliranja igrača na klupi, Kljajića i Pandurića nesportskim greškama, te Kljajića isključenjem zbog udaranja Pandurića. Prilikom odlaska u svlačionicu Kljajić ponovno diže tribine na noge neprimjerenom gestikulacijom i vokabularom, a u dvorani nikome nije bilo jasno zašto je Pandurić dobio nesportsku pogrešku jer je bio udaren i nije uzvratio. U daljnjem tijeku utakmice evidentno je bilo da su ovaj incident i vatreni domaći navijači do kraja probudili igrače Vrijednosnica OS Darde, koji su u nastavku utakmice dominirali u svim elementima igre, a kada je Mirza Hrnčić tricom doveo domaćine u vodstvo (59:56) cijele tribine su bile na nogama i utakmica je išla samo u jednom smjeru – zaslužena pobjede domaćina. U zadnjoj minuti ove ‘’lude’’ utakmice Senad Muminović po prvi puta u ovoj sezoni na teren uvodi Nikolu Turaliju, 1994. godište i mladog Darđanskog reprezentativca Luku Barišića, koji je 1998. godište i još ide u Osnovnu Školu, što je po našem saznanju najmlađi igrač koji je zaigrao u prvoligaškoj utakmici u povijesti Hrvatske košarke.

U slijedeću subotu igra se novi Slavonsko – Baranjski derbi,  Vrijednosnice gostuju kod Osječkog Sokola

KK Vrijednosnice Os Darda – KK Đuro Đaković  68:61 (12:28, 19:9, 20:14, 17:10).

VROS Darda: Kujundžić, Tešija 5, Bičvić 20, Mandić, Hrkač, Hrnčić 19, Barišić, Pandurić 19, Turalija, Tepalovac 5.

Đ. Đaković: Kljajić, Batina 8, Živković 4, Šarlija 6, Petani 12, Kolovrat 4, Karlović Mat. 15, Brnas 12, Karlović Mar, Kristijan, Havić.