Pandurić može biti primjer jer nije odgovorio na Kljaićev udarac…

DARDA – Imali su do međusobnog obračuna u sklopu 3. kola Lige za ostanak identičan učinak. Vrijednosnice OS Darda i Đuro Đaković prenijeli su po osam pobjeda iz osnovnog dijela, a po jednu su ostvarili u nastavku sezone. Nakon međusobnog dvoboja prošle subote u Dardi, “brokeri” su sada usamljeni na vrhu. Pobjeda nad Brođanima (68:61) Baranjcima je zasigurno jedna od dražih, ako ne i najdraža ove sezone. Izborena je nakon velike borbe, domaćin je nadoknadio zaostatak od 16 poena, a pothvat je još veći jer se zna da trener Senad Muminović ima mali broj igrača na raspolaganju spremnih za teške okršaje u Ligi za ostanak. Susret s regionalnim rivalom odrađen je s petoricom igrača (inače ih je na raspolaganju šest, no mladi Hrkač je isključen protiv Brođana, nap.a.), koji su u subotu navečer zaslužili veliki pljesak s tribina. Pun hvale za svoje igrače bio je i inače suzdržani Muminović.

– Način na koji smo došli do pobjede u utakmici s Đurom Đakovićem zaista je impresivan. Nije tajna da imamo problema s kadrom, dodatnih teškoća bilo je i tijekom same utakmice kada smo ostali bez još jednog igrača. No, petorka je na parketu dala posljednji atom snage. Pobjeda je stigla i kao adekvatna nagrada za ono što su prezentirali u derbiju Lige za ostanak – kaže trener Vrijednosnice OS Darda, koja s obzirom na sve probleme postiže sjajne rezultate.

Osipanje igračkog kadra započelo je još tijekom osnovnog dijela sezone, što zbog ozljeda (Perajica, Mandić), što zbog raskida ugovora (Meznarić, Glavinić), Muminović je imao smanjenu mogućnost rotacije. U tako okrnjenom sastavu Darđani su odigrali posljednjih šest utakmica, a čak pet su ih riješili u svoju korist. Serija je krenula u 16. kolu protiv Alkara, a potom su padali Križevci (uzvratili u Ligi za ostanak) i Zabok još u osnovnom dijelu, te Dubrovnik i sada Đuro Đaković. Do kraja treba odraditi još sedam utakmica, a u Dardi se nadaju da će uspjeti izdržati sva iskušenja.

– Stvorili smo dobru zalihu bodova već u osnovnom dijelu, a dobili smo i dvije od tri utakmice u Ligi za ostanak. Sada smo na vrhu, od opasne zone bježimo četiri pobjede, uspjeh nad Brođanima ima zaista veliku vrijednost. Nismo ju još osigurali, ali smo na dobrom putu. Samo da nas zaobiđu ozljede te da ne bude nepromišljenih reakcija, valjda ćemo izdržati – nada se trener Darđana.

Ozljede uvijek vrebaju, posebno u završnici naporne sezone, a što se nepromišljenosti tiče, ova Hrkačeva nije bila pogubna na kraju. No, riječ je o mladom igraču, koji je valjda izvukao pouku. Može se slobodno ugledati na Pandurića, koji na Kljaićev udarac šakom u lice nije odgovorio. Uspio se suzdržati, svjestan da bi zaradio isključenje i tako ostavio suigrače na cjedilu. Ovako je ostao u igri i s njima ostvario najdražu pobjedu sezone. N.Benčina

{youtube}vG_yyftxQNo{/youtube}