Košarkaši Vrijednosnica Osijek su u 14. kolu HT Premijer lige pobijedile KK Šibenik rezultatom 104:95.

KK Vrijednosnice Osijek – KK Šibenik 104:95 (25:22, 22:20, 28:29, 29:24)

KK Vrijednosnice Osijek: Ihring 28, Mandić 14, Maskaljević, Boras, Bačić, Kordić, Perić 12, Abu 15, Šango 10, Darling, Vrkić 1, Gospić 24.

KK Šibenik: Mileković 16, Šarić 0, Vuko 13, Gulin 0, Bašić 18, Vlaić, Rajčić, Nakić 10, Korać 6, Slavica 14, Paić 18, Klepo.

 Momčad trenera Domagoja Kujundžića je ostvarila 7 prvenstvenu pobijedu i dobila potreban mir za nastavak prvenstva.

Domaćin otvara utakmicu sa 4 poena Abua te vodstvom 15:13 u 6 minuti, ne zadugo gosti tricom Vuke dolaze do minimalne prednosti 15:16. Ipak se Brokeri bude i do kraja četvrtine odlaze na plus tri 25:22. Druga četvrtina prolazi u istom ritmu, izmjenjuju se vodstva jedne i druge ekipe gdje domaćini ponovo imaju bolji završetak pa se na odmor odlazi s rezultatom 47:42 za Vrijednosnice. U nastavku gosti iz Šibenika dobrim šutom za tri poena ne dozvoljavaju Brokerima da se odvoje na veću razliku ali ne mogu pronaći riješenje za razigranog Maria Ihringa ( 28 poena , 10 asistencija) koji je svojim prodorima i asistencijama zadavao najviše problema Šibenčanima i koji je najzaslužniji što su bodovi ostali u Gradskom vrtu.

Najbolji strijelci kod Vrijednosnica bili su Mario Ihring s 28 poena i 10 asistencija i Ante Gospić s 24 poena,5 skokova i 5 asistencija a kod Šibenčana Domagoj Bašić i Pavao Paić s 18 poena.

Izjave trenera i igrača:

Domagoj Kujundžić, trener KK Vrijednosnica Osijek: “Mislim da smo uložili zadnji atom snage i odigrali smo dobru utakmicu. Imali smo problema s njihovom zonskom obranom. Tu se nismo snašli. Trebao nam je duži period da odreagiramo i nakon adaptacije na njihovu zonsku obranu ponovo smo prešli u vodstvo i zadržali ga do kraja.”

Mario Ihring, igrač KK Vrijednosnica Osijek: “Odigrali smo solidnu utakmicu. Na početku utakmice je bilo teško i igrali smo lošije. Poslije smo se adaptirali i analizirali na poluvremenu što je dobro i što je loše pa smo dobro završili utakmicu.”

Petar Maleš, pomoćni trener KK Šibenika: “Došli smo ovdje odigrati jednu dobru utakmicu, ali Osijek je danas bio raspoložen. Vratili smo se sa zonom. Došli smo u vodstvo i nakon toga je malo ponestalo energije i koncentracije i imali smo dosta izgubljenih lopti što je bilo na početku i što smo upozorili na izgubljene lopte i skok u napadu. Čestitam Osijeku na pobjedi!”

Sljedeću utakmicu Vrijednosnice igraju 6. veljače 2019. u Slovačkoj u sklopu Alpe Adria Cupa protiv BK Levicki Patrioti.