Sinoć su košarkaši KK Vrijednosnica Osijek u 2. utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske izgubili od KK Cedevite rezultatom 80:102. 

KK Vrijednosnice Osijek – KK Cedevita 80:102 (21:20, 24:27, 14:22, 21:33)

KK Vrijednosnice Osijek: Pehli, Ihring 19, Mandić 13, Pšihistal 2, Boras, Dmitrović 3, Perić 3, Abu 14, Šango 11, Darling 7, Turalija 2, Vrkić 6.

KK Cedevita: Pullen 21, Cobbs 11, Krušlin 6, Perković, Bajo 0, Žganec 10, Stipanović 11, Banić 2, Bošnjak 11, Cook 10, Ramljak 2, Mustapić 18.

U prvom poluvremenu razigrane Vrijednosnice su zadavale dosta problema i uspješno parirale igračima Cedevite. Ihringovih 11 i Mandićevih 10 poena najzaslužniji su što je rezultat na poluvremenu iznosio 45:47. U nastavku je uslijedio pad energije i snage kod domaćina što su gosti iz Zagreba iskoristili i mirno priveli utakmicu kraju.

Ovom utakmicom Brokeri završavaju svoju najuspješniju sezonu u HT Premijer ligi i odlaze na zasluženi odmor.

Najbolji strijelac domaće ekipe bio je kapetan Mario Ihring s 19 poena, a kod gostiju Jacob Pullen s 21 poenom.

Izjave trenera i igrača:

Domagoj Kujundžić, trener KK Vrijednosnica Osijek: “Dok smo imali snage pružili smo dostojan otpor…i više nego dostojan otpor. Prvo poluvrijeme je bilo iz snova, a u drugom poluvremenu smo počeli malo padati sa snagom i energijom. Na kraju sam zadovoljan s cijelom sezonom otkad sam ja tu u klubu. Mislim da smo napravili odličan posao, da smo nekim igračima podigli vrijednost i profilirali ih. Zahvaljujem se momcima i klubu na suradnji i raduje me nastavak suradnje i izazovi u novoj sezoni.”

Vuk Dmitrović, igrač KK Vrijednosnica Osijek: “Svaka čast ekipi Cedevite na pobjedi. Stvarno su bili bolja ekipa u ovoj utakmici.”

Slaven Rimac, trener KK Cedevite: “Osijek nam je, pogotovo u prvom poluvremenu, dok je imao snage i energije zadao dosta problema. Međutim, kasnije je presudila kvaliteta. Pogodili smo neke otvorene šuteve i prelomili utakmicu. Okrećemo se polufinalu prvenstva Hrvatske.”

Jakov Mustapić, igrač KK Cedevite: “Shvatili smo ozbiljno Osijek. Mislim da su pokazali da su ozbiljna momčad jer su držali skoro tri i pol četvrtine dok nismo malo ubacili u višu brzinu i slomili utakmicu i mirno je priveli kraju. Mislim da je Osijek jedna odlična ekipa što su pokazali u ovoj utakmici.”