KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK- KK KLOSTERNEUBURG 85:82 (15:26, 23:14, 23:21, 24:21)

KK VROS: Boban 1, Taylor 20, Došen, Markulin 7, Anzulović, Šarac 14, Krajina 6, Jois 24, Vrkić 5, Turalija 8.

KK KLOSTERNEBURG: Bas 7, Miletić 19, Leydolf 2, Burgmeister 8, Vay 12, Greimeister 5, Bavčić 27, Dorian, Bauer 2, Purković.

U drugoj utakmici Alpe Adria kupa domaćin je ugostio ekipu Klosterneuburg iz Austrije.
Gosti iz Austrije su s lakoćom pobjedili u prvoj četvrtini rezultatom 26:15. Najbolji strijelac je bio Edin Bavčić sa osvojenih 11 poena. U drugoj četvrtini je pobjedu odnio domaćin, te je rezultat druge četvrtine bio 23:14. Tu je najbolji igrač bio Venky Jois sa 11 koševa.
Na poluvremenu je rezultat bio 38:40 u korist ekipe iz Austrije. Iako je treća četvrtina bila rezultatski ujednačena, tada su se dogodile bitne promjene u rezultatu i igru. Domaćin sada po prvi puta dolazi u vodstvo te je na kraju treće četvrtine rezultat 61:61.
U zadnjoj četvrtini utakmice ekipa Osijeka podiže agresivnost u obrani te prelazi u vodstvo od +10. Izgledalo je kao da će domaćin lagano privesti utakmicu kraju, ali sa 2 trice Vay i jednom tricom Miletića utakmica dolazi u neizvjestan završetak. Turalija zatim zabija dva bacanja, no gosti se ne predaju do samoga kraja. Triler završnica ipak pripada domaćinu i utakmica završava pobjedom domaćina.

Igrač domaćeg tima Vanky Jois:
Ovo je bila dobra utakmica, druga nam je to pobjeda u Alpe Adria kupu. Sada se pripremamo za natjecanje u nacionalnoj ligi. U ovom susretu smo uvidjeli kako moramo popraviti dosta sitnica u napadu i obrani. Večeras je moglo biti i 20 koševa u našu prednost, ali smo igrali s odličnom ekipom.

Tener gostujećeg tima Ante Perica:
Imali smo šanse u ovoj utakmici, no falili su nam neki igrači zbog obiteljskih razloga, te nismo imali punu vanjsku liniju. Stoga smo imali veliki problem s izvanredno agresivnom obranom ekipe Osijeka.

Igrač gostujućeg tima Edin Bavčić:
Ovo je naša prva utakmica ove sezone. Nova smo ekipa pa nam treba vremena da se uigramo, ali mislim da nije bila loša igra. Ove godine smo pojačali ekipu sa nekoliko igrača te gajimo veće ambicije u domaćoj ligi nego prošle sezone. Igrati ćemo utakmicu po utakmicu te se nadamo boljem rezultatu nego prošle godine.

Trener domaćina Vladimir Krstić:
Nisam zadovoljan sa današnjom obranom. Na trenizima moramo više raditi na poboljšanju kvalitete obrane. Jako sam zadovoljan što je naša mlada momčad pobjedila i u drugom susretu Alpe Adria kupa. Ove utakmice u Alpe Adria kupu su nam dobra priprema za prvi krug igre u A1 ligi sa ekipom Zagreba.