Danas je u 12 sati u prostoru VIP salona dvorane Gradski Vrt održana konferencija za medije KK Vrijednosnice Osijek.

Direktor kluba Renato Martinko je predstavio klupske planove i ciljeve, te tim za predstojeću sezonu: cilj nam je u predstojećoj sezoni zadržati HT Premijerligaški status, gospodarska i zdravstvena situacija su uvjetovale smanjenje budžeta za preko 40% i pred nama je izazovna sezona u kojoj svi moramo jako puno raditi i biti neizmjerno strpljivi, jer ova talentirana ekipa raste iz dana u dan ali je sklona velikim oscilacijama. Dugoročni plan nam je proizvodnja vlastitog igračkog kadra, te podizanje kvalitete svih igrača u našem klubu, kako bi što prije postali konkurentni za još više košarkaške nivoe i lige. Tim za predstojeću sezonu je vjerojatno najmlađi u povijesti Hrvatskog prvenstva, trenutno je stručnom timu: Domagoj Kujundžić – trener, Marko Mandić – pomoćni trener i Nenad Novak – kondicijski trener, na raspolaganju 14 igrača: kapetan R. Kujundžić, L. Kurepa, A. Jordano, F. Filipović, D. Frye, F. Sekulić, L. Špehar, V. Porobić, M. Mamić, M. Vedriš, I. Jelavić, Đ. Topolović, A. Lakić i P. Paić, čija je prosječna ”mladost” 19,7 godina. 

Trener Domagoj Kujundžić je analizirao pripremni period: ovu jako mladu i talentiranu ekipu je zadovoljstvo trenirati, puno rade i brzo usvajaju novine. Pauza zbog pandemije Covid je ostavila traga na svim igračima i nismo još na željenom kondicijskom nivou. Dobro treniramo i dižemo se iz dana u dan, odigrali smo sedam pripremnih utakmica: protiv Adria Oil Škrljeva dvije, Zadra, Slobode Tuzla dvije, te protiv naših regionalnih A2 ligaša Belišća i Đakova, u kojima je bilo velikih oscilacija od lošijih izdanja protiv Škrljeva u Osijeku i Slobode u prvoj utakmici do odličnih protiv Škrljeva u gostima, Zadra i druge utakmice protiv Slobode. Vjerujem u ove momke, talentirani su i vrijedno rade, te se nadam da ćemo se u utakmicama koje su pred nama dobro predstaviti našim navijačima.

Kapetan Robert Kujundžić je rekao: atmosfera u svlačionici je pozitivna, odlična smo klapa i jedva čekamo da krene prvenstvo. Mladi smo i relativno neiskusni ali ćemo zalaganjem i borbenošću probati biti bolji od svakog protivnika. Veseli nas što ćemo igrati pred našom publikom i uz njihovu pomoć očekujem pobjedu u subotu protiv ekipe Hermes Analitica.

Renato Martinko se osvrnuo na početak prvenstva i epidemiološke mjere: ovaj vikend počinje prvenstvo sa 12 ekipa po trokružnom sustavu natjecanja sa 33 kola. Smatram da je ovaj sustav sa puno utakmica dobar za nas iz kuta razvijanja našeg mladog tima, svi naši igrači imat će puno prigoda za igru i skupljanje HT Premijerligaškog iskustva. Raduje nas otvaranje dvorana za publiku jer bez publike je svaki sport sasvim drugačiji i tužna je atmosfera na utakmicama. Uz suglasnost Hrvatskog Košarkaškog Saveza i Županijskog stožera za Civilnu Zaštitu provodit ćemo zadane epidemiološke mjere za sve službene osobe i publiku u dvorani. Otvoren će biti samo južni ulaz u malu dvoranu Gradski Vrt u kojoj ćemo limitirati broj gledatelja na 25% od kapaciteta dvorane, na ulazu će se svakome mjeriti temperatura i upisivati osobni podaci, preporučuje se svima nošenje maski, držanje socijalne distance i korištenje dezinficijensa koje ćemo osigurati u dovoljnim količinama. Na kraju pozivam sve ljubitelje sporta a naročito košarke da dođu sutra na otvorenje sezone podržati naš mladi tim u borbi za prve ovosezonske bodove.