Danas je od 10.00 sati u VIP salonu dvorane Gradski Vrt održana konferencija za medije povodom drugog turnira ligaškog dijela 2.ABA Lige, koji će se održati u Osijeku od 08. do 12. studenog 2021. godine.

Milija Vujinović, sportski direktor ABA Lige pohvalio je čelne ljude Osječko-baranjske Županije i Grada Osijeka na podršci i gostoprimstvu prilikom organiziranja ovog turnira, te je prenio velike pohvale za srdačnost i ljubaznost svim djelatnicima KK Vrijednosnice Osijek, Sportskih Objekata, hotelijera i ugostitelja od strane svih gostiju. Naglasio je zatim da su Vrijednosnice Osijek već do sada dokazale svoje organizacijske kvalitete, te da se nada da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti jer vidi ogroman potencijal u dvorani Gradski Vrt.

Dubravko Ižaković, tajnik Zajednice Sportova Osječko-baranjske Županije pozdravio je dolazak ovako velike sportske manifestacije u naš grad i županiju, poželio je svim ekipama a posebno Vrijednosnicama Osijek dobre rezultate u natjecanju i naglasio da će Osječko-baranjska Županija uvijek podržavati ovako velika sportska natjecanja. Rekao je da je ovo velik događaj za promociju turizma u našoj Županiji, te da se nada da će svi sudionici osjetiti dobrodošlicu prilikom svog boravka u Slavoniji i Baranji.

Dragan Vulin, dogradonačelnik grada Osijeka pohvalio je vodstvo ABA Lige i KK Vrijednosnice Osijek što su se izborili za organizaciju ovako velike sportske manifestacije u Osijeku, te naglasio važnost ovakvih priredbi za promociju turizma, gastronomije i znamenitosti grada Osijeka i Osječko-baranjske Županije. Pohvalio je dosadašnje organizacije košarkaških manifestacija u dvorani Gradski Vrt od strane KK Vrijednosnice Osijek te izrazio želju, spremnost i pomoć za organizaciju slijedećih velikih košarkaških događaja. Poželio je svim sudionicima turnira, a posebno Vrijednosnicama Osijek dobre igre i rezultat na turniru.

Renato Martinko, direktor KK Vrijednosnice Osijek zahvalio se vodstvu ABA Lige na ukazanom povjerenju za organizaciju turnira 2. ABA Lige u Osijeku, te Osječko-baranjskoj Županiji, Gradu Osijeku i sponzorima na pomoći i sufinanciranju ovog turnira. Ekipe koje će igrati na ovom turniru su iz šet država: KK Rogaška, KK Helios Suns Domžale (Slovenija), HKK Široki, KK Spars, Borac Banja Luka (BiH), KK Mladost Maxbet, KK Vojvodina, KK Zlatibor (Srbija), KK Lovćen 1947 Cetinje, KK Sutjeska, KK Podgorica (Crna Gora), KK MZT Skopje Aerodrom, Pelister Bitola (Sjeverna Makedonija) i KK Vrijednosnice Osijek (Hrvatska).  Utakmice će se igrati od ponedjeljka do petka u terminima od 15, 18 i 21.00 sati, a ulaz je dozvoljen uz jednu od epidemioloških potvrda isključivo na južnom ulazu u malu dvoranu Gradski Vrt. Svih 14 utakmica prenosit će se u direktnom TV prijenosu na Arena sport televiziji.

 

SNIMKA KONFERENCIJE