Vrijednosnice Osijek dogovorile su prijelaz igrača Max Darlinga u Illawarra Hawks iz Wollongonga, Novi Južni Wales, člana Nacionalne košarkaške lige (NBL) Australije.

Max je došao u Vrijednosnice Osijek 2018. godine i imao je ugovor do  kraja sezone 2021/22. U sezoni 2019/20 pokazao je veliki napredak, te je  za 29 minuta na parketu zabijao 10,2 koša, 5,4 skoka, 1,6 asistencija i  0,6 blokada po utakmici. Nakon prekida protekle sezone interes za ovim  darovitim igračem pokazali su mnogi klubovi, a ponajviše jedan Francuski prvoligaš te Illawarra Hawks, sa kojima je i postignut dogovor. Velike  zasluge za ovaj prijelaz i brzi napredak Darlinga pripadaju stručnom timu Brokera na čelu sa trenerom Domagojem Kujundžićem i njegovim prvim pomoćnikom Markom Mandićem, koji veliki dio trenažnog procesa provode u cilju individualnog razvoja mladih igrača.

Odlazak Darlinga u australsku NBL ligu je odlična potvrda provođenja klupskih ciljeva u Vrijednosnicama Osijek. Uprava kluba na čelu sa Predsjednikom Alexanderom Hrkačem dala je ovlasti Ivanu Mustapiću i Renatu Martinku za vođenje kluba, a zadani ciljevi su bili igra na  vrhunskom natjecateljskom nivou i kvalitetan razvoj darovitih mladih igrača te njihov plasman na tržište. Osim Maxa Darlinga vodstvo kluba prepoznalo je potencijal i u igračima: Luka Barišić, Domagoj Vuković, Filip Tončinić, Venkatesha Jois, Ozren Pavlović, Jakov Mustapić, Jalen Robinson, Mario Ihring, Abdul Malik Abu, Carl Lindbom, Lovre Bašić…, koji su nakon odličnog rada i igara u našem klubu podigli kvalitet svoje igre na jedan viši nivo i nakon toga otišli igrati u klubove višeg ranga i većeg budžeta. Odlazak Darlinga, Bašića i još nekih igrača otvorit će u predstojećoj sezoni prostor Jordanu, Kujundžiću, Lakiću, Paiću, Porobiću, Topoloviću, Filipoviću, Vedrišu, Špeharu i ostalima da brže napreduju i postanu još bolji igrači.

Vrijednosnice Osijek žele Maxu Darlingu puno uspjeha i sreće u daljnjoj karijeri.