Mladi košarkaši Vrijednosnica Osijek osvojili su 4 mjesto na ovogodišnjem XVII. izdanju Božićni U13 Dubrava kup, a ekipa Partizana iz Beograda osvojila je turnir.

Na jednom od najjačih europskih U13 turnira sudjelovalo je ukupno 25 ekipa iz Njemačke, Izraela, Slovenije, Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, od kojih su se njih 16 plasirali u glavni turnir. Ekipa Vrijednosnica Osijek je u kvalifikacijama prvo bila bolja od ekipe Rudeš iz Zagreba, a zatim su pobijedili Krku iz Novog Mesta, te se plasirali na glavni dio turnira. U grupnoj fazi su pobijedili ŠK Dražen Petrović iz Šibenika i Dubravu Zagreb, a izgubili od Maccabi-a, te se plasirali u četvrt finale, gdje su savladali Zadar rezultatom 60:52. U polufinalnoj utakmici kod rezultata 44:42 za Spars Sarajevo ozljeđuju se Luka Šimić, a nakon njega i Filip Stojčić naš najbolji igrač, te ekipa iz Sarajeva odnosi pobjedu 55:46. U utakmici za treće mjesto mladi Brokeri bez ozljeđenog dvojca bili su pre slabi za Maccabi 71:44. U finalu su mladići Partizana iz Beograda nadigrali Spars Realway iz Sarajeva i zasluženo osvojili turnir rezultatom 55:35. Treće mjesto pripalo je Maccabiu iz Tel Aviva koji je bio bolji od Vrijednosnica Osijek, najboljoj ekipi iz Hrvatske. Zadar je peti, Cibona šesta, a Cedevita Junior je turnir završila na osmom mjestu. MVP turnira je Savo Drezgić (Partizan), a naj strijelac Filip Ružičić (Spars Realway). U petorci turnira su Danilo Ignjatović i Mihajlo Marković (Partizan), Omer Mayer (Maccabi), Filip Stojčić (Vrijednisnice Osijek) i Mirza Begović (Spars Realway). Trofej Fair play pripao je Vuku Vukadinu (Spars Realway). Naj skakač je Petar Ivančić (Stoja), a asistent Roko Zdrilić (Zadar).

Ovaj vrijedan rezultat za ekipu Vrijednosnica Osijek ostvarili su: Filip Stojčić, Matej Ilić, Luka Šipka, Leon Novak, Leon Topalović, Filip Biljan, Tvrtko Pašuld, Borna Budač i Riko Štelbih, te Josip Tadić i Luka Šimić iz Belišća, ekipu su vodili treneri Nedjeljko Matić i Dubravko Blažević.

ČESTITKE MLADIM BROKERIMA!