Juniori košarkaškog kluba Vrijednosnice Os Darda su od 7.do 11. svibnja 2014. godine nastupili na Poluzavršnici košarkaškog prvenstva Hrvatske, u konkurenciji naših deset najboljih klubova. 

 

Našu grupu su činili : domaćin KK KAŠTELA, zatim KK ZAGREB, KK SONIK-PUNTAMIKA(Zadar), KK VRIJEDNOSNICE OS DARDA te juniori seniorskog prvaka Hrvatske KK CIBONA.

 

Prvi dan su junori Vrijednosnica pobijedili KK Sonik Puntamika, rezultatom 82:77. Drugi dan su Brokeri na zanimljivoj utakmici sa prvakom grupe KK Kaštela odigrali prihvatljivih 92:82. Treba napomenuti da za KK Kaštela nastupaju dva reprezentativca Hrvatske vrhunskog talenta koji je prepoznao i velikan Maccabi iz Tel Aviva, a radi se o Draganu Benderu i Anti Žižiću, koji su sa svojom visinom od 212cm odnosno 210 cm  i kvalitetom odskakali od ostalih.

 

Trećega dana eventualna pobjeda nad Zagrebom otvarala je ulazak u posljednji dan turnira i mogućnost borbe za finalni turnir četiri najbolje ekipe Hrvatske. Veći dio utakmice Zagreb je bio u prednosti, no upornost i agresivnost Darđana je urodila plodom i u samom završetku utakmice 11 sekundi prije kraja odličnom obranom nad talentiranim igračem Lukom Božićem i postignutim koš-faulom Antonia Žulja 2 sekunde prije kraja naši juniori pobjeđuju rezultatom 83:82. Nažalost na toj utakmici se dogodila teška ozljeda Ariana Jovanovića, koji se još uvijek nalazi na promatranju u Splitskom bolnici, zbog ozljede bubrega. Posljednja utakmica nije donijela neizvjesnost jer su Juniori KK CIBONA pobijedili sa rezultatom 95:61.

 

Na ovom turniru mladi igrači Vrijednosnica su svoj deficit u visi nadomjestili agresivnom igrom koja je prepoznata od svih prisutnih trenera, te su prisilili svoje protivnike na ukupno 92 izgubljene lopte. Mladi „brokeri“ nakon završetka turnira dijele 5. mjesto u Prvenstvu Hrvatske sa KK MLADOST iz Zagreba. Treba istaknuti da odlazak juniora nije bio sa ciljem ostvarivanja ekipnog rezultata, nego usputni test njihove individualne kvalitete u konkurenciji vršnjaka na razini Hrvatske. Također i nova saznanja njihovim trenerima o smjeru njihovog daljnjeg razvoja i stvaranja  „domaće“ seniorske ekipe KK VRIJEDNOSICA OS DARDA.