Na međunarodnim ”Plazma Sportskim Igrama Mladih”, koje se ovih dana održavaju u Sarajevu, na turniru 3X3 u konkurenciju U15 jučer su članovi Vrijednosnica Osijek, ekipa “Krvopijica”, osvojili drugo mjesto.

“Krvopijice” su se na finalni turnir u Sarajevu plasirale kao trostruki uzastopni pobjednici Hrvatskih Sportskih Igara Mladih održanih u Splitu, gdje su igrali u sastavu: Gabrijel Flanjak, Tin Grujić, Luka Ćurak i Luka Varga. 
Mladi su osječani već na prvoj utakmici na međunarodnom parketu pokazali da se bore za sam vrh pobjedivši ekipu Kruševca rezultatom 14:4. Nakon što su rezultatom 14:12 svladali i ekipu ”Richmond Park” iz Sarajeva, plasirali su se u finale turnira gdje su snage odmjerili s ekipom ”Mamba” iz Čačka. Na samom početku ekipe su bile izjednačene, no nakon tri uzastopne trice, košarkaši iz Čačka dolaze u vodstvo od 10:4. Mladi “Brokeri” se ne predaju i odličnom igrom izjednačuju na 12:12, no na kraju gube rezultatom 15:12.
Sjajan uspjeh osječke košarke u Sarajevu ostvarili su Gabrijel Flanjak, Tin Grujić, Luka Varga i Jakov Matuzović uz vodstvo trenera Dubravka Blaževića. Svi igrači “Krvopijica” kadeti su KK “Vrijednosnice Osijek” za koje su sa svojim suigračima, među ostalim, osvojili i srebro i broncu na državnim prvenstvima.
Plazma Sportske Igre Mladih, najmasovnija su amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi da potpuno besplatno, od siječnja do kolovoza sudjeluju u vrhunski organiziranim natjecanjima (nogomet, 3X3 košarka, mali nogomet, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Cilj je manifestacije da se kroz sport i druženje promiču zdravi stilovi života i općeprihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti).

Čestitke mladim igračima Vrijednosnica Osijek!