Nezaboravno iskustvo na prvenstvu mini košarke u Osijeku

U nedjelju (19. veljače) su na prvenstvo regije istok u Osijeku za pretpočetnike 2006.+ sudjelovale dvije ekipe Škole košarke Vrijednosnica Osijek s gotovo 30-ak djece. Petnaestak djece pod vodstvom Trenera Matića i Blaževića osvojila je 1. mjesto u regiji u konkurenciji 10 ekipa. Međutim, kako rezultat nije prioritetno bitan u ovom uzrastu malih košarkaša, već sudjelovanje, animacija, te motiviranje djece u odluci budućeg bavljanja sportom igranja pod obručima, treneri školi košarki VROS odlučili su na turniru dati priliku svoj djeci 2006+ u još jednoj ekipi malih Brokera.

Ekipa Škola košarke Vrijednosnice Osijek II nastupila je u slijedećem sastavu: Patrik Meglić, Dominik Meglić, Srđan Bolić, Petar Cvetko, Dino Hostić, Fran Andrić, Lukas Valeri, Mateo Posavec, Zvonimir Vukelić, Matej Sekulić, Bruno Matuzović, Matko Raguž, Krešimir Bago i Ivan Prlić.

Mali košarkaši su na ovom turniru, u srazu s nekoliko ekipa, osjetili slast i poraza i pobijeda, te još jednom spoznali kako je u njihovom budućem sportskom životu potrebno još puno igranja, rada i treniranja. Treneri Kiš i Andrić su od djece na ovom turniru prioritetno tražili samo jedno: individualna obrana svakog malog košarkaša kroz pojedinačnu odgovornost u obrani 1 na 1, bez obzira na konačni rezultat.

Osim zalaganja na terenu i zadirkivanja na klupi, djeca su se tijekom pauza između utakmica, u gledalištu na tribinama družila i upoznavala i tako upotpunila ovaj prekrasan cjelodnevni košarkaški dan u Osijeku. Na ovogodišnjem prvenstvu je ukupno sudjelovalo oko 200 djece.

Bravo za mališane !!!!