Mladi reprezentativac Novog Zelanda, Maxwell Ronaldo Mckenzie Darling, potpisao je četverogodišnji ugovor sa Vrijednosnicama Osijek.

Maxwell je rođen 30.09.2000. godine u gradu Kingstown (St. Vincent & Grenadines), visok je 198cm i igra na poziciji krila. Košarku je počeo igrati na  Attended Nelson College, a iako ima tek 17 godina već je stekao iskustvo igranja seniorske košarke u klubu Cantenbury Rams (novozelandska NBL), gdje je u prošloj sezoni u 18 nastupa prosječno bilježio 9,3 koša, 5,8 skokova i 1,3 blokade, te je proglašen jednim od najvećih talenata novozelandske košarke. Ovo je ljeto sa 13 poena i šest skokova, zajedno s Flynnom Cameronom, sinom poznatog Pere Camerona, predvodio svoju momčad do srebrne medalje na Azijskom prvenstvu za košarkaše do 18 godina. Darling je nedavno trenirao i sa seniorskom reprezentacijom Novog Zelanda, a na Vrijednosnice Osijek gleda kao na stanicu prema NBA ligi.

Maxwell Darling: definitivno mislim da sam spreman, inače se ne bih odlučio za ovaj korak – rekao je novopečeni ‘Osječanin’ u intervjuu za Foxsportsnaporno sam radio. Odlazim u uzbudljivo okruženje, prije svega jer ne znam što me čeka.

Ovim potpisom uprava KK Vrijednosnice Osijek nastavlja s politikom dovođenja mladih i talentiranih igrača iz Hrvatske i inozemstva u srce Slavonije. Nakon što je prošle sezone doveden Izraelac Tomer Levinson, ovo je ljeto u Osijek su sletjeli mladi Novozelanđanin Maxwell Darling i Slovak Mario Ihring.