Vrijednosnice Osijek i Split su večeras odigrali dramatičnu i neizvijesnu utakmicu u kojoj su gosti na kraju odnijeli pobjedu.

KK Vrijednosnice Osijek – KK Split 82:86 (27:18, 23:22, 18:17, 14:29)

Vrijednosnice: Jordano 22, Kujundžić 11, Frye 16, Topolović 9, Lakić 9, Kurepa, Filipović, Špehar, Porobić 6, Vedriš, Jelavić, Paić 9.

Split: Perasović 9, Đoković 11, Marčinković 5, Bajo 8, Luković 24, Perković 16, Rebić, Gizdavčić, Kedžo 2, Šarić, Čampara 2, Vranković 9.

Nakon blijedog izdanja iz prošlog kola, ekipa trenera Domagoja Kujundžića je pokazala da u njima “ima krvi”. Sa velikom željom i energijom su ušli u ovaj susret, Arijan Lakić je odlično vodio ekipu koja je čak 27 poena zabila u prvoj četvrtini, naspram 18 poena Splita. U drugoj četvrtini ekipe su izjednačene, gosti su u par navrata smanjivali vodstvo Vrijednosnica a Amerikanac Frye tricom sa zvukom sirene zabija za 50:40 na poluvremenu. U nastavku se igralo koš za koš sve do 27. minute kada Brokeri odlaze na 64:50 što je bilo najveće vodstvo u utakmici. Split do kraja četvrtine smanjuje na 68:57. Gosti malo bolje otvaraju zadnju četvrtinu i preko raspoloženog Lukovića tope prednost domaćina te u 38. minuti dolaze do prvog vodstva na utakmici 76:79. Domaćini u tim trenucima nepotrebno gube lopte, a gosti koriste tu priliku i osvajaju vrijedne bodove.

Ovu utakmicu je presudila “duža klupa” i iskustvo igrača Splita, igrači Vrijednosnica mogu žaliti za izgubljenim bodovima jer su vodstvo imali sve do zadnje dvije minute utakmice ali su ispraćeni pljeskom svojih navijača zbog prikazane borbenosti.

Izjave:

Vrijednosnice

Trener – Domagoj Kujundžić: Žao mi je kada se ovako izgubi utakmica, kada se vodi 38 minuta, na kraju smo predali utakmicu njima u ruke. Mislim da je presudila naša mala rotacija  i da smo na kraju igrali bez energije, iskusna ekipa Splita – Luković i Marčinković  su na kraju preuzeli svoje i riješili utakmicu.

Igrač – Vito Porobić: Jedna jako dobra utakmica za nas, držali smo se 35 minuta, vodili i kontrolirali. Nažalost, na kraju iz ne znam kojeg razloga smo pali, Split nas je stisnuo i dobio na kontru, zabili su par ključnih trica i odnose pobjedu.

Split

Trener – Ivica Skelin: Jedna izuzetno teška utakmica za nas, vadili smo se cijelu utakmicu , imali smo puno problema, međutim čestitam ovim igračima pokazali su jedan veliki karakter, želju i volju i sa zajedničkim trudom i naporom uspjeli smo vratiti utakmicu koja je imala neizlaznu situaciju. Mislim da je ključno bilo kad smo snizili petorku.

Igrač – Ivan Perasović: Danas je bila teška utakmica, Osijek je iznenadio, svaka im čast na borbi, odigrali su odličnu utakmicu. Mi nismo ušli koncentrirano, u jednu ruku smo ih podcijenili kao što smo i protiv Gorice ušli loše u utakmicu i to trebamo popraviti. Na kraju smo se skoncentrirali i uspjeli pobjediti utakmicu.

Sljedeću utakmicu Vrijednosnice igraju u subotu, 10.10.2020. u Zaboku.