Lovro Mazalin na Jordan Brand Classicu

 

U Splitu i Dardi, od sutra do nedjelje, deset kadetski ekipa će pokušati na najbolji način predstaviti svoj klub i regiju iz koje dolaze. Na okupu će biti skoro svi mladi reprezentativci Hrvatske koji konkuriraju za U16 selekciju i odlazak na Europsko Prvenstvo koje se održava u Ukrajini (Kyiv) od 8. do 18. kolovoza.

U splitskoj skupini A uz domaćina, prvaka Juga, nastupit će još i Kastav, Međimurje, Cedevita i Dubrava.

Žuti su svoje mjesto osigurali u do kraja neizvjesnom prvenstvu Dalmacije, malo je nedostajalo da se bez Dragana Bendera, koji je u to vrijeme u SAD igrao na Jordan Brand Classicu, ne plasiraju na poluzavršni turnir. Prevođeni Benderom, odličnim Marinom Vručinićem, Ante Žižićem i Rokom Galićem Splićani su svakako favoriti za odlazak na završnicu čime bi ponovili uspjeh juniora i barem na trenutak razbili tmurne oblake nad klubom.

Domaćinu će svakako najveći konkurenti biti ekipe iz Centra. Cedevita je jedina pobijedila Cibonu (Video) koja ove godine ima daleko najjači roster i najviše reprezentativaca. Matej Gašpert, Ivor Barić, Jure Rezo, Tomislav Đurinović i Mateo Habazin (izgleda ipak našao zajednički jezik s klubom) su potencijalni reprezentativci i sigurno mogu odigrati utakmicu na visokom nivou.

Kao i uvijek, Dubrava predstavlja plutajuću minu i ako odigraju onako kako znaju mogu svakome uzeti mjeru. Igrači Mladena Cetinje pokušat će zaprijetiti favoritima, a sigurno računaju da će donijeti peto mjesto regiji za sljedeću sezonu. U rosteru bi izdvojili Ivana Miličevića, Frana Matića, Petra Perića, Frana Matića i mladog Karla Kosa (1998).

Kastav se s uvjerljive dvije pobjede nad Kvarnerom posljednji plasirao na poluzavršni turnir i biti će zanimljivo vidjeti koliko može Armin Konjević, Josip Barnjak, Marin Savić i ostatak ekipe protiv selekcija iz drugih regija. Za razliku od prvaka zapada, Međimurje u Split dolazi kao apsolutni autsajder. Svaka neizvjesna utakmica biti će za njih uspjeh. Očiti da se stanje u Čakovcu preslikalo na rad s mlađim kategorijama jer u rosteru Čakovčana nema dosta mladih igrača koji su prošle dvije sezone uspješno nastupali za ovogodišnjeg prvaka Sjevera.

Turnir otvaraju u 14 sati Kastav i Split, a nakon njih svoju utakmicu igraju Dubrava i Međimurje.

Dragan Bender na Jordan Brand Classicu
Dragan Bender na Jordan Brand Classicu

Skupina B se igra u Dardi i tamo bi se, ako ne bude velikih iznenađenja, Zagreb, Zadar, Rudeš i domaće Vrijednosnice trebale boriti za drugo mjesto.

Cibosi su naravno favoriti i od ekipe u kojoj su Lovro Mazalin, Bruno Skokna, Toni Kumanović, Nik Slavica, Julian Zadravec, Toni Kumanović, Antun Maričević i Ivica Zubac svi očekuju sigurno prvo mjesto i odlazak na Final Four na kojemu će biti glavni favoriti. Dobro, očekivali su svi to i od juniora u Dubravi, ali teško je i pomisliti da će Mazalin i društvo propustiti i ovu završnicu.

Tko će biti u konkurenciji za drugo mjesto mogla bi nagovijestiti prva utakmica između Zagreba i Vrijednosnica. Zagrepčani predvođeni Suknaićem, Lazićem i Čepom bi trebao biti favorit, ali tako sigurno ne misle u Dardi. Baranjci imaju odličnu ekipu, klub im je omogućio dosta jakih utakmica i moglo bi se nakon ovog turnira više pričati o Barišiću, Jakiću, Vincetiću…

Zadar je, baš kao i Split, do turnira došao kroz jako prvenstvo Dalmacije. Prvo ime na turniru je bio Domagoj Vrkić, a dobre partije su pružili Dražović, Jelenković i Dijan. Prvi dan su slobodni, a drugu igraju protiv Rudeša (Žužul, Savić, Radman, Ljubičić) koji je bio peti u regiji Centar.

Sve o poluzavršnim turnirima možete naći na  phmladi.crosarka.com/kadeti.