Nekoliko hrvatskih košarkaških klubova tijekom ljetnjih mjeseci najavilo je da možda neće biti u stanju zatvoriti financijsku konstrukciju za sezonu 2014./15. Na žalost, križevački ‘žapci’ nisu uspjeli i na kraju su morali odustati od takmičenja u eltnom razredu.

 

“O razlozima ne treba puno govoriti i oni su u ova bremenita vremena svima kristalno jasni – vodstvo Križevčana unatoč svim pokušajima nije uspjelo novčarsku računicu za predstojeću sezonu svesti ni na pozitivnu nulu, a kamoli na nekakav plus – iako se pokušavalo i telefoniralo do kasnih noćnih sati uoči izvlačenja parova za sezonu 14/15. Sportskih motiva nije, naravno, nedostajalo, ali materijalna realnost i brojke na papiru bile su neumoljive – u sezoni 14/15 prvoligašku će košarku zato gledati Goričani.

A otišli smo kako smo i došli – uzdignute glave, nikome dužni i nikome na putu. Nismo obećavali brda i doline, a isporučivali maglu, niti smo se zaduživali za generacije unaprijed. Naš pokrivač ovog trena jednostavno nije dovoljno dug za igranje u najvišem, nacionalnom razredu – i to je to.” www.kk-krizevci.hr