Glasnogovornik kluba Dražen Majstrović otvorio je tiskovnu konferenciju, pozdravio sve prisutne i dao riječ treneru Vladimiru Krstiću, vezano za temu – ciljevi kluba.

 

Trener Krstić osvrnuo se prvo na pripremni dio, te pojasnio da ekipa nije još u željenom ritmu i formi zbog netreniranja i neigranja Aljoše Šarca i Mateja Karlovića u većem dijelu priprema i pripremnih utakmica, zbog ozljeda. Također još traje uigravanje i prilagodba novih igrača Miše Diminića, Davida Ušića, Marka Karlovića i Ivana Zebića u sustav igre, a to su okolnosti zbog koji nam igra još dosta oscilira. Bez obzira na trenutne okolnosti smatram da imamo dobar tim i naš cilj je u ovoj sezoni pokušati držati sredinu tablice, a ako se ukaže prilika napast ćemo gornji dio i mjesto koje vodi u Ligu za prvaka.

Planove kluba iznio je Sportski direktor Renato Martinko.

 

Naši planovi su i dalje dugoročni, a to je biti stabilan prvoligaš sa većinom tima iz vlastitog košarkaškog pogona, što osigurava financijska stabilnost kluba, kroz tvrtku Vrijednosnice Osijek, čijem se vlasniku gospodinu Alexanderu Hrkaču još jednom zahvaljujem. Za ostvarivanje naših planova jako je važno i premještanje kluba iz Darde u Osijek, gdje nam je Grad Osijek osigurao uvjete za rad na puno višem nivou, te koristim ovu priliku da se ljudima koji vode brigu o sportu u Gradu Osijeku još jednom zahvalim. Nakon djelovanja Školi košarke u Baranji i u Osijeku smo pokrenuli naše Škole košarke u Osnovnim Školama Ljudevit Gaj, Mladost i Vijenac. Kroz navedene Škole košarke i suradnju sa klubovima iz cijele Slavonije i Baranje pokušavamo da svi daroviti mladi igrači i njihovi roditelji prepoznaju našu ozbiljnost i kvalitetu, te da postanu naši članovi i nastave košarkaško napredovanje i školovanje u našem klubu i Gradu.


Utakmicu sa KK Zagreb najavio je Dražen Majstrović, te pozvao sve prisutne novinare, goste i naravno navijače kluba, da sutra u malu dvoranu Gradski Vrt, sa početkom u 20.00 sati dođu, navijaju i pomognu igračima Vrijednosnica da ostvare prvu pobjedu u novom prvenstvu.

 

Pitanja novinara otvorio je Dario Andraković (STV): Koliko u novoj sezoni nedostaju koševi Tončinića i Meznarića, obzirom da su oni prošle sezone u prosjeku zabijali oko 40 koševa po utakmici (50% ukupnih koševa ekipe), te kako je trener zadovoljan igrom u prve dvije utakmice?

 

Vladimir Krstić: Napadački učinak Tončinića mogu nadomjestiti Diminić i Ušić, dok smo u obrambenom dijelu pod košem sad još i bolji, a Meznarićev učinak pokriva Matej Karlović. Zadovoljan sam igrom u Splitu, gdje smo vodili i bili bolji 3 četvrtine, zadovoljan sam obranom jer smo ekipu koja je u prve dvije utakmice zabijala preko 90 koševa spustili ispod 70, no nisam zadovoljan napadom, jer nismo pogodili otvorene šuteve kako bi došli do bodova. Protiv Kaštela smo vodili više od tri četvrtine, i igrali dobro, no nismo iskoristili prednost u visini, te nismo našli rješenje za Antu Delaša (bivši igrač Cedevite), u zadnjoj četvrtini. Trenutno je naš najveći problem slab učinak zaštićenih igrača, gdje smo najlošiji u ligi i na tome moramo poraditi ako želimo doći do pobjeda.

 

Na pitanje što očekuje u utakmici protiv Zagreba, trener Krstić je rekao da je njihov roster, budžet i logistika na nivou ABA Lige i da će ih teško bilo koja ekipa pobijediti u ligi, no da ćemo se mi maksimalno boriti i pokušati ih iznenaditi uz pomoć publike. Trener je također je napomenuo da smo mi jedini klub u ligi koji nije u Gradskom proračunu, dok su ostalim klubovima to glavni izvori prihoda i da su naši konkurenti zbog toga u velikoj prednosti.

 

Slijedeće pitanje je bilo kada se očekuje pomoć Grada u financiranju kluba.

 

Renato Martinko: Gradski pravilnik je takav da se nositeljem kvalitete postaje nakon dvije godine članstva u Zajednici Sportova Grada Osijeka, što znači da ćemo nakon isteka ove sezone steći to pravo. No kako se budžeti rade za kalendarsku godinu, dobili smo pojašnjenje od Tajnika ZSUGO da ćemo postati nositelji kvalitete tek 01.01.2017. što će, u našem slučaju biti nakon dvije i pol godine članstva (preselili smo u Osijek i počeli u Osijeku sa radom 01.08.2014.). Nadamo se da će čelni ljudi ZSUGO prepoznati našu ozbiljnost u radu i da će se naći rješenje da postanemo nositelji kvalitete u drugoj polovici 2016. godine, te da ćemo krenuti u sezonu 2016/17 sa statusom i budžetom dostojnim prvoligaškom klubu.

 

Glasnogovornik kluba Dražen Majstrović predstavio je novinarima i gostima promidžbenu kampanju ‘’Moj Grad moj tim’’, gdje se putem Gradskih medijskih prostora reklamira simbioza Grada Osijeka i KK Vrijednosnice Osijek, te najavljuje ovogodišnja košarkaška sezona.