Večeras su Vrijednosnice u napetoj završnici izgubile od Zaboka.

KK Vrijednosnice Osijek – KK Zabok 72:74 (15:18, 16:19, 22:17, 19:20)

Vrijednosnice: Makoi 6, Špehar, Porobić 18, Bošnjak 9, Topolović 10, Dugandžić, Grušanović, Tomljenović 1, Tokić 2, Kuany 26, Jurić.

Zabok: Levanić-Kutni 2, Vručinić 3, Črnjević 15, Gunjina 11, Jacović 18, Martinko, Vranješ, Buljević 17, Brocić 8, Antonić.

Ekipa Zaboka otvorila je utakmicu sa 5:0, dvaput je povela sa 9 poena te do kraja prve četvrtine domaćini smanjuju na 15:18. U drugoj četvrtini gosti su nastavili u istom ritmu, u 22.minuti Vrijednosnice su izjednačile (37:37), nakon toga su nekoliko puta poveli preko trica  Kuanya i Porobića. U zadnjoj dionici gosti su poveli sa 10 koševa (59:69), 40 sekundi prije kraja Brokeri su se približili na 72:74 te izgubili loptu za izjednačenje ili pobjedu. Vrijednosnice Osijek predvodio je Kuany sa 26 koševa i Porobić sa 18, dok je Zabok predvodio Jacović sa 18 te Buljević sa 17 koševa.

Izjave:

Trener Vrijednosnica – Marko Mandić: Čestitam ekipi Zaboka na zasluženoj pobjedi. Mi smo prenervozno igrali u napadu, sa velikim grčem i nervozom. Nismo rješavali otvorene situacije, zicere ispod koševa to nas je pratilo cijelu utakmicu. Obrana Zaboka je također razlog naše neefikasnosti, tako da se moramo okrenuti sljedećoj utakmici.

Igrač Vrijednosnica – Anyiarbany Makoi: Bili smo jako blizu no nažalost nismo uspjeli. Neki igrači su igrali odlično Kuany, Porobić i Bošnjak no kolektivno nismo mogli jer smo pravili puno grešaka. To je košarka, događa se, trebamo se fokusirati na sljedeću utakmicu.

Trener Zaboka – Jakša Vulić: Čestitao bi mojim momcima na vrlo važnoj pobjedi, isto tako momčadi Vrijednosnica koji su se borili do samog kraja. Mi smo u većem dijelu utakmice kontrolirali rezultat, u trećoj četvrtini smo imali krizni period gdje su Vrijednosnice preokrenule gdje ih je Kuany pratio sa tricama, stvorio nam je dosta problema. U samoj završnici smo imali možda malo više smirenosti  i koncetracije i izborili ovu pobjedu, tim mi je draža jer smo došli ovdje bez praktički tri igrača, terećeni smo što ozljedama što koronom.

Igrač Zaboka – Fran Jacović: Bila je dosta tvrda utakmica, raspoloženi igrači sa obje strane. U prvoj četvrtini smo se odvojili, domaćini su se uspjeli vratiti, bila je dosta neizvijesna završnica prvog dijela. Na odmoru nam je plan bio da se samo nastavimo boriti, ispunjavali smo većinu zadataka kako smo se dogovorili prije utakmice. Na kraju nam je to donijelo pobjedu uz malo sreće i raspoloženosti.

Sljedeću utakmicu Vrijednosnice igraju 05.03.2022. protiv ekipe Gorice u Osijeku.