Večeras su Vrijednosnice odigrale 2.kolo Lige za ostanak te pobijedile Alkar.

KK Vrijednosnice Osijek – KK Alkar 90:70 (31:16, 10:20, 24:13, 25:21)

Vrijednosnice: Makoi 15, Porobić 19, Bošnjak 5, Topolović 22, Džajić 4, Dugandžić, Grušanović, Tomljenović, Tokić, Kuany 8, Perković 17, Jurić.

Alkar: Louiserre 12, Krstanović 7, Vučić 7, McGlynn 12, Lisica 6, Jurela, Gizdavčić 2, Putnik 2, Lukačić 4, Šarić 9, Tomašević 9, Jukić.

Vrijednosnice su odlično otvorile utakmicu, u prvih 10 minuta su zabili 31 koš dok je Alkar samo 16. U drugu četvrtinu je gostujuća ekipa ušla malo bolje te do poluvremena smanjuju na 41:36. Nakon odmora Brokeri su igrali još bolje, samo su povećavali vodstvo te na kraju zasluženo pobijedili sa 90:70. Kod Vrijednosnica su najbolji bili Topolović 22 poena, Porobić 19, Perković 17 te Makoi 15 poena. Kod Alkara su Louiserre 12 i McGlyn upisali svaki po 12.

Izjave:

Trener Vrijednosnica – Marko Mandić: Nakon prvog kola i produžetka u Furniru gdje smo isto imali šanse za pobijediti, danas smo na domaćem terenu pokazali da možemo igrati kvalitetno i uvjerljivo pobijedili ekipu Alkara. Ovo je tek drugo kolo Lige za ostanak, ima još osam utakmica do kraja, puno toga se još može dogoditi. Iduća utakmica je u Šibeniku, imamo dva dana za pripremu i odigrati najbolje što možemo.

Igrač Vrijednosnica – Dragan Džajić: Utakmica fizički zahtjevna, pogotovo zato što smo bili u Širokom na ABA 2 turniru, nismo imali vremena za pripremu samo smo jedan trening odradili sinoć. Ovaj tjedan smo imali četiri utakmice, premoreni smo. Drago nam je što smo pobijedili i okrećemo se sljedećem kolu.

Trener Alkara – Vladimir Krstić: Čestitam Osijeku na zasluženoj pobjedi. Kontrolirali su cijelu utakmicu, naš problem je kao i u prošloj utakmici protiv Šibenika loša realizacija u napadu. Osijek je koristio sve naše greške što sa kontrama, što sa Topolovićem igrom leđima. Kada smo se uspjeli približiti, Osijek se vratio s tricama i na kraju zasluženo pobijedio.

Igrač Alkara – Mladen Tomašević: Vrijednosnice su bile bolje u obrani i napadu, mi smo u obrani smo primali jeftine poene, u napadu nismo uspjeli ništa izrealizirat. Imali smo dosta izgubljenih lopti i to je dovelo do pobjede Osijeka.

Sljedeću utakmicu Vrijednosnice igraju u srijedu, 30.03.2022. protiv Šibenke u Šibeniku u 18:00h.