Večeras su Vrijednosnice izgubile utakmicu od ekipe Zaboka.

KK Vrijednosnice Osijek – KK Zabok 67:76 (24:19, 12:27, 21:17, 10:13)

Vrijednosnice: Lisica 7, Kujundžić 16, Porobić 8, Lakić 8, Paić 28, Ćurak, Maskaljević, Filipović, Tokić, Špehar, Ćosić, Pavić.

Zabok: Tomas 3, Črnjević 8, Marić 13, Diminić 2, Worku 22, Martinko, Krajinović, Anzulović 8, Maričević 6, Jambrović 14, Antonić, Elčić.

Brokeri su dobro krenuli u utakmicu, dvaput su poveli sa šest razlike, a prvu četvrtinu su završili sa plus pet košem Kujundžića za 24:19. U 12.minuti košem Jamrovića Zabok prelazi u vodstvo te do kraja prvog poluvremena povećava na plus 10 za 36:46. U 26. minuti iz slobodnog bacanja Kujundžić smanjuje na minimalno vodstvo gostiju za 53:54, do kraja četvrtine Zabok povećava vodstvo na plus šest. U zadnjoj dionici Vrijednosnice su se nekoliko puta približile rezultatu protivnika, no vidno izmoreni žurili su sa šutom, napravili nekoliko pogrešaka te Zabok osvaja bodove rezultatom 67:76. Domaćini su igrali bez ozlijeđenog Topolovića te su gotovo cijelu utakmicu igrali sa pet igrača. Vrijednosnice su predvodili Paić sa 28 poena i 9 skokova i Kujundžić sa 16 poena i 10 skokova, a Zabok Worku 22 poena, 7 skokova i Jambrović 13 poena, 8 asistencija.

Izjave:

Trener Vrijednosnica – Stipe Šarlija: Čestitam Zaboku na zasluženoj pobjedi. Mislim da je ovo naš maksimum, htjeli smo ali mislim da su dečki preumorni, nastavljamo dalje.

Igrač Vrijednosnica – Pavao Paić: Šteta za poraz, imali smo četiri teške utakmice prije ove koje smo pobijedili, danas se vidilo da smo dosta istrošeni, uz to nije nam bilo Topolovića zbog ozljede. Nas pet je trebalo iznijeti cijelu utakmicu što nije bilo baš lako s obzirom da je utakmica bila velike energije i potrošnje. Nastavit ćemo dalje, borit ćemo se do kraja, imamo još tri utakmice, pokušat ćemo pobijediti.

Trener Zaboka – Ivan Tomas: Gostujuća pobjeda nakon nekog vremena za nas, imali smo težak raspored, sad smo se vratili sa dvije pobjede za redom. Iskoristili smo što nas ima više za pritiskati, njih je bilo samo pet nažalost imaju neke ozljeđene igrače. Ritam koji smo im zadali je teško pratiti cijelu utakmicu sa pet igrača . Čestitam Osijeku na borbenosti i na odlično pruženom otporu.

Igrač Zaboka – Patrik Jambrović: Čestitke mojoj ekipi na pobjedi, vrlo važna utakmica,mislim da smo ovom utakmicom potvrdili play off. Mislim da smo iskoristili manjak njihove rotacije , igrali smo dosta agresivno u obrani što mislim da je bio ključ današnje pobjede.

Sljedeću utakmicu Vrijednosnice igraju u subotu, 17.04.2021. u Škrljevu u 17:30.