Večeras je ekipa Dečina u 4.kolu Alpe Adria Cupa zasluženo pobjedila Vrijednosnice.

KK Vrijednosnice Osijek – BK ARMEX Dečin 87:92 (23:27, 20:23, 19:20, 25:22)

Vrijednosnice: Bašić 10, Jordano 5, Filipović, Kujundžić 7, Dmitrović, Ćorić 24, Šarenac 10, Buljević 13, Vedriš, Darling 14, Turalija 4, Vuković.

Dečin: Feštr 5, Carlson 21, Žikla 9, Pomikalek 17, Bobek, Šiška 6, Kroutil 6, Skalička 2, Autrey 22, Mach, Ježek 4.

Od prve minute gosti iz Češke bili su agresivniji i raspoloženiji za igru. Već u prvoj četvrtini preko američkog dvojca Carlson – Autrey dolaze do vodstva od 23:27. U drugoj četvrtini Vrijednosnice podižu agresivnost te preko raspoloženog Andrije Ćorića smanjuju na 30:34, no tada gosti rade seriju od 10:2 i ponovno podižu prednost do konačnih 43:50 na poluvremenu. U trećoj četvrtini Dečin ponovno diže agresivnost te čvrstom obranom i preciznim napadima odlaze na plus 11 (57:68). U posljednju četvrtinu domaćini ulaze agresivnije te smanjuju zaostatak na 70:73 no puno iskusnija ekipa Dečina rutinski održava prednost do konačnih 87:92.

Izjave:

Trener Vrijednosnice Osijek – Domagoj Kujundžić: Zaslužena pobjeda ekipe Dečina, malo us nas iznenadili u odnosu na utakmicu u Češkoj, di su igrali puno sporije, ovdje nisu došla tri visoka igrača. Cijelu utakmicu su igrali sa pet malih igrača koji su bili dosta agresivni , u napadu su nas lagano raširili. Naše prvo poluvrijeme je bilo katastrofalno, uspjeli smo napraviti samo pet faulovai nismo uopće pokazali želju ni borbenost u prvom poluvremenu, poslije je bilo kasno za povratak.

Igrač Vrijednosnice Osijek – Andrija Ćorić: Igrali su utakmicu čvršće i agresivnije. Mi kao da tek na poluvremenu shvatimo da trebamo igrati jače, dali smo sve od sebe, ali treba čitavu utakmicu davat sve od sebe. Bili su motiviraniji, došli bez visokih igrača vjerovatno namjerno kako bi igrali brže i više šuterski. Idemo dalje, okrećemo se Splitu i nadamo se pobjedi.

Trener ARMEX Dečin – Tomaš Grepl: Bila je to teška utakmica za nas, bilo je jasno da su Osječani zaista dobra ekipa. Imali smo problem zaustaviti ih u našoj domaćoj utakmici, pa smo se pripremili što više na  napad. Danas smo pokušali usporiti Bašića, na kraju utakmice imali smo malo više sreće, pa smo sretni što smo pobijedili utakmicu.

Igrač ARMEX Dečin – Klint Carlson: Očito su dobra ekipa, bilo je teško pobijediti u borbi na domaćem terenu. Vrlo su dobri ofanzivno, igraju dobro zajedno, brzo dodaju loptu, ali smo zasluženo pobjedili utakmicu.

Sljedeća utakmica Vrijednosnica je u subotu u Splitu, protiv KK Split s početkom u 19:00h.