Momak je rođen u Santa Cruzu prije 23 godine, gdje je ostavio traga igravši za srednjoškolsku momčad. U seniorskoj godini uzeo je državni naslov (Kalifornija), a sezonu ranije bio je MVP sezone. To ga je 2005. odvelo na Montana University, gdje se u dvije godine i nije previše iskazao.

Igrao je 30 utakmica (uključujući i drugu rundu prve NCCA divizije), u dvije je bio starter, ali brojke nisu bile impresivne. Sljedeću godinu je uglavnom propustio zbog ozljede, a onda je promijenio sveučilište i otišao u Cal Poly Pomonu, što je bio odličan potez. U posljednjoj sezoni je predvodnik Broncosa, starter u sve 33 utakmice, a imao je prosjek od 10.2 poena i tri asista. S Pomone je otišao kao pobjednik, osvojio naslov druge divizije, te je bio proglašen za MVP završnog turnira, gdje je imao učinak od 13.3 koša, 3.3 asistencije i 1.1 ukradenu loptu.

No, sveučilište je iza Austina, koji se sa smiješkom prisjetio studentskih dana. 

– Bilo je sjajno, posebno posljednja godina na Pomona Stateu. Sada slijedi novi iskorak, ali i velik izazov u mojoj karijeri – kaže 198 centimetara visoki bek, koji je spreman uhvatiti se u koštac s europskim košarkaškim izazovom. Prva stanica bit će Hrvatska i Darda, a njegov dolazak (preko TSM Global agencije iz Londona, posrednik je bio zastupnik Osječanin Zvonimir Novak) nije slučajan. 

– Dolazak u Hrvatsku smatram iznimno važnim. Ovo mi nije prvi susret s Europom, koju sam posjetio kao dječak, ali sada stižem kao košarkaš, željan dokazivanja i napretka. Raspitao sam se kamo idem, povratne informacije su pozitivne, stoga se veselim što ću igrati za Vrijednosnice – naglasio je Swift, koji je već odradio prve treninge s novim suigračima. Trener Damir Voloder pohvalno se izrazio o mogućnostima novog playmakera. Prenijeli smo to i Austinu. 

– Dobro sam prihvaćen, a trenerove pohvale želim zaslužiti i kad počne prvenstvo. Čuo sam da je ovdje sjajna atmosfera na tribinama, jedva čekam da sve počne. Osobno želim dati svoj doprinos da svi na kraju budemo zadovoljni – kaže Austin Swift, američka akvizicija “brokera” iz Darde.  

Dobro sam prihvaćen, a trenerove pohvale želim zaslužiti i kad počne prvenstvo. Čuo sam da je ovdje sjajna atmosfera na tribinama, jedva čekam da sve počne. Osobno želim dati svoj doprinos da svi na kraju budemo zadovoljni – kaže Austin Swift, američka akvizicija “brokera” iz Darde.