Košarkaši Vrijednosnica Osijek odlično su odradili zadnju provjeru pred predstojeće prvenstvo i zasluženo pobijedili Mađarskog prvoligaša BC Kaposvari rezultatom (80:65).

Pripreme Vrijednosnica počele su 10.08.2015. a trener Vladimir Krstić je tek večer prije zadnje pripremne utakmice imao prvi puta 12 igrača na treningu. Slična je situacija bila i na večerašnjoj utakmici, gdje su Brokeri prvi puta istrčali sa 12 igrača, a naročito raduje povratak u ekipu Aljoše Šarca sa kojim je igra Vrijednosnica Osijek dobila glavu i rep. Nakon što su prije desetak dana na turniru u Pečuhu igrači Kapošvara ‘’održali lekciju’’ Osječanima, večeras su domaćini uzvratili istom mjerom. Agresivnom obranom i strpljivim napadom dominirali su domaćini od samog početka i zasluženo pobijedili. Trener Krstić čestim je rotacijama držao visok ritam utakmice koji gosti večeras nisu uspjeli pratiti, koševi su raspoređeni na devet igrača, čime se nazire i napadačka širina – što do sada nije bilo obilježje Brokera. Za osam dana Vrijednosnice gostuju kod ekipe Ribola Kaštela, a ako uspiju ponoviti večerašnju igru možemo se nadati dobrom otvaranju sezone.

KK Vrijednosnice Osijek : BC Kaposvari 80:65

KK Vrijednosnice Osijek: Kujundžić 10, Zebić 9, Došen 7, Diminić 12, Ušić 13, Bičvić, Pandurić 6, Karlović Mat. 19, Karlović Mar; Turalija 4, Šarac J, Šarac A 4.

BC Kaposvari: Papp, Benke 10, Koscis, Fodor 11, Hendlein 10, Baki 6, Horvath 2, Grebenar 2, Mijajlović 7, Špica 17.