Domaći su košarkaši bolje otvorili susret i u sedmoj minuti koševima Budimira (koji je tada zamijenio najefikasnijeg Milekovića) došli do prve dvoznamenkaste prednosti (14:4). Do isteka 10. minute Sonik je zahvaljujući ponajviše Marinu Šarliji (8p) uspio malo smanjiti zaostatak (20:13).

Trojica imenjaka u zadarskim redovima – Šarlija, Jurjević i Grabovac – u nekoliko su navrata tijekom druge četvrtine uspjeli približiti goste na minus pet, ali u tim trenucima uvijek bi se našao netko od domaćih (Bičvić, Perajica, Mileković) da zaustavi Sonikovu seriju i donese domaćima plus devet (38:29) na kraju prvog poluvremena.

Šest poena Rudolfa Juga (dvije trice) i četiri Filipa Kordića na početku nastavka vode Dardu na dotad maksimalnih +12 (50:38), ali na žalost domaćih igrača i navijača Darda je na samom kraju perioda dopustila Soniku seriju 7:0 (Jurjević, Marić i Ćakarun) i ulazak u odlučujućih deset minuta sa samo tri poena zaostatka (58:55).

Četvrtom tricom (iz osam pokušaja) Jurjević je doveo svoju momčad na korak do egala (64:63) u 34. minuti, da bi nova trica gostiju (Grabovac) označila i prvo gostujuće vodstvo (66:64), a domaćeg trenera natjerala na minutu odmora. Nakon brzog izjednačenja Darde (Ridl) igralo se vrlo izjednačeno sve do samog kraja, uz mnogo promašaja na obje strane, da bi u dramatičnoj završnici domaćine razveselio Perajica.

Pobjedu je domaćima donio njihov najefikasniji igrač Mato Perajica pogodivši jedno od dva slobodna bacanja u zadnjem napadu Baranjaca, a jedan od ponajboljih gostujućih igrača – Ramljak – promašio je u zadnjim sekundama utakmice šut za dvicu tako da važni bodovi ne idu na more, već ostaju u Panonskoj ravnici.

KK Vrijednosnice Os Darda – KK Sonik Puntamika 69:68 (20:13, 18:16, 20:26, 11:13).

VROS Darda: Kordić 4, Meznarić 5, Ridl 6, Budimir 2, Mileković 12, Bičvić 4, Perajica 17, Mandić 2, Kujundžić, Ćutuk, Jugo 11, Pandurić 6.

Sonik: Marić 9, Grbić, Čakarun 6, Banić, Pešut, Dražović 2, Glavan, Jurjević 16, Grabovac 13, Ramljak 5, Šarlija 17.