Danas je u  1.kolu HT Premier Lige prvak Hrvatske Cibona tijesno pobjedila Vrijednosnice Osijek.

KK Cibona  –  KK Vrijednosnice Osijek 101:97 (21-17, 28-25, 23.31, 29-24)

Cibona : Rhett 4, Bilinovac 14, Rebec 12, Sabeckis, Bundović 9, Vucić 2, Kovač 3, Novačić 9, Prkačin 3, Rozić 8, Gibson 22, Ramljak 15.

Vrijednosnice Osijek: Bašić 16, Jordano 16, Filipović, Kujundžić 13, Dmitrović, Ćorić 21, Šarenac 20, Vedriš, Darling 9, Turalija 2.

Utakmicu otvaraju Vrijednosnice s vodstvom od 5:0, a nakon toga budi se i domaćin te se ekipe izmijenjuju u vodstvu do konačnih 21:17 za kraj prve četvrtine. Druga četvrtina je u sličnom ritmu kao i prva, Cibona je držala minimalnu prednost te poluvrijeme zaključila sa 49:42. Nakon odmora Osječani djeluju svježije i vraćaju utakmicu u egal, no Cibona  podiže agresivnost i odlazi na najvećih 46:32. Do kraja četvrtine “Brokeri” ubacuju u veću brzinu i ova dionica završava vodstvom Vrijednosnica rezultatom 72:73. U napetoj zadnjoj četvrtini ekipe se izmijenjuju u vodstvu sve do 37.minute i rezultata 86:86, kada Cibona preuzima minimalno vodstvo i zadržava ga do samog kraja utakmice. 

Igrači trenera Domagoja Kujundžića su odigrali odličnu utakmicu, izostankom ozlijeđenog Lovre Buljevića bili su inferiorni u skoku, ali su velikim trudom i zalaganjem ravnopravno parirali kvalitetnijoj i puno skupljoj ekipi Cibone. Svi igrači Vrijednosnica dali su svoj doprinos u ovoj utakmici a smanjena rotacija i umor možda su ih spriječili velikom iznenađenju u Zagrebu.

Trener KK Vrijednosnice Osijek – Domagoj Kujundžić:
Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Mi smo bili do kraja u utakmici i imali smo napade da rješimo utakmicu u svoju korist. Čestitao bi i svojim momcima jer smo mi ovaj tjedan imali težak raspored. Napravili smo 1800km u kombiju, došli smo u četvrtak navečer iz Češke tako da praktički ovaj tjedan nismo imali trening. Zahvaljujem im se na fantastičnoj borbi.