U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza, 8. veljače 2016. u 12:00 sati, održana je II. sjednica Stručnog savjeta za mušku košarku na kojoj su bili prisutni Dino Rađa (predsjednik), članovi Damir Knjaz, Veljko Mršić, Ante Nazor, Danijel Jusup, Damir Mulaomerović. Uz njih, na sjednici su bili prisutni i predsjednik HKS-a Ivan Šuker te stručni tajnik HKS-a Josip Jerko Vranković.

– Stručni savjet daje preporuku da se prvotni razgovor o angažiranju gosp. Velimira Perasovića kao izbornika muške seniorske reprezentacije, za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre obavi s predsjednikom kluba Laboral Kutxa gospodinom Jose Antonio Querejetom.

Istovremeno će se razgovori obaviti i s gosp. Velimirom Perasovićem. Nakon svih obavljenih razgovora donijet će se konačna odluka o izborniku hrvatske seniorske reprezentacije na sjednici Upravnog odbora HKS-a.

Osim ovoga, doneseni su i sljedeći zaključci:

– Stručni savjet za mušku košarku suglasan je s prijedlogom Povjerenika natjecanja vezano uz prijelaze igrača mlađih kategorija tijekom natjecateljske sezone.

– Stručni savjet za mušku košarku suglasan je s prijedlogom Povjerenika natjecanja za promjenu Propozicija natjecanja za predkadete, kadete i juniore, a vezano za mogućnost posudbe dva igrača iz pripadajuće županije pred završne turnire mlađih kategorija.

– Temeljem dogovorene suradnje između Hrvatskog košarkaškog saveza i Kineziološkog fakulteta, Stručni savjet za mušku košarku suglasan je s ‘Nastavnim planom i programom osposobljavanja za obavljanje poslova trenera košarke’.

– Stručni savjet za mušku košarku suglasan je s prijedlogom Pravilnika o radu stručnih savjeta.

– Prihvaća se Izvješće s priprema kadetske reprezentacije u siječnju 2016.

– Predlaže se Upravnom odboru imenovanje nositelja aktivnosti za:

mušku juniorsku reprezentaciju – trener Marijan Mance

mušku kadetsku reprezentaciju – trener Vladimir Krstić