Košarkaši Vrijednosnica Osijek, protiv gostiju iz Škrljeva, teško ali zasluženo došli do važnih prvenstvenih bodova.

Nakon što je crijevna viroza poharala svlačionicu trenera Vladimira Krstića i ekipa nije sastavila uredan trening ovaj tjedan, večeras su Brokeri napravili pravo košarkaško čudo.

Doslovce iz bolnice, sa infuzije su na utakmicu došli Matej Karlović i Ivan Zebić (nije mogao igrati zbog iscrpljenosti), Nikola Turalija i Arijan došen nisu zbog temperature i viroze ni bili u sastavu, a Marko Karlović i Robert Kujundžić su se tek sinoć priključili zadnjem treningu pred utakmicu, tako da ova pobjeda ima posebnu težinu.

Prvi dio utakmice igrači trenera Aramisa Naglića bili su bolji, nadskakali su domaćine, a iskusni Davor Kus i Jasmin Perković bili su nerješiva enigma za obranu Vrijednosnica. Obzirom na beskrvnu igru u prvom dijelu zaostatak Vrijednosnica od –4 (36:40), na poluvremenu i nije bio velik. No početkom drugog poluvremena Brokeri se bude, Aljoša Šarac motor ekipe ubacuje u višu brzinu, Matej Karlović nemilosrdno zabija, a pravi dobitak i otkriće ove utakmice je mladi Jakov Šarac koji je ukazanu priliku odlično iskoristio, te sa odličnom obranom i 10 poena, te 4 skoka dao ogroman doprinos večerašnjoj pobjedi.

Ovom vrijednom pobjedom Vrijednosnice su izbile na 6 mjesto na tablici, te sa velikim optimizmom ulaze u zadnjih šest kola gdje će kroz gostovanja kod Jolly-a, Alkara i Šibenika, te domaćinstva Gorici, Zaboku i Kvarneru pokušati dohvatiti 5 mjesto i Ligu za prvaka.

KK Vrijednosnice Osijek – KK Škrljevo 80:67 (18:19, 18:21, 18:11, 26:16)

KK Vrijednosnice Osijek: Kujundžić 2, Zebić, Šarac J 10, Diminić 14, Ušić 12, Bičvić 2, Pandurić 2, Šarac A 19, Krajina, Karlović Mat. 19, Karlović Mar. Žulj.

KK Škrljevo: Surina 4, Kus 16, Bilalović, Juričić, Perković 15, Radunić 10, Živko 2, Ceranja 2, Stipčić 3, Rogić 15, Šamanić.