Košarkaši Vrijednosnica Osijek u Subotici su odigrali prvu utakmicu pod vodstvom novog trenera Vladimira Krstića. Brokeri su u vrlo čvrstom i borbenom dvoboju protiv Spartaka upisali pobjedu (79:74).

 

Već u prvoj utakmici s novim trenerom, momčad Vladimira Krstića pokazala je karakteristike koje bi je trebale krasiti u nastavku sezone. Velika borbenost, brza tranzicija i čvrsta obrana bili su dovoljni za pobjedu protiv ekipe koja se u prvenstvu Srbije nakon odigranog prvog dijela prvenstva nalazi na 5. mjestu s omjerom od 5 pobjeda i 6 poraza. Vrijednosnice koje su nastupile bez bolesnog Meznarića, predvodili su Tončinić s 22 poena i Buha sa 16 postignutih koševa. “Dvoznamenkasti” su još bili Došen s 12 i Pandurić s 10 koševa.

 

Zadovoljstvo potpisom ugovora s novim trenerom ne skriva ni uprava kluba. Suradnja je dogovorena na tri i pol godine, a osnovni cilj je da klub nastavi biti stabilan prvoligaš s vlastitim igračkim kadrom. Osječani se trenutno nalaze na 10. mjestu hrvatskog prvenstva s omjerom 3-7, ali trenutne ambicije nisu samo ostanak u ligi. “Smatram da će naš Osječanin, Vladimir Krstić, prepoznati potencijal naših mladih igrača, te da će uspjeti provesti zadane ciljeve od strane Uprave kluba. Naravno da nam nije cilj samo ostanak u ligi, već ćemo u svakom trenutku pokušati napasti i “Ligu za prvaka”. Krle je čovjek ogromnog košarkaškog iskustva i znanja, sve je u košarci postigao krvavim radom i nadam se da će sve svoje znanje i iskustvo prenijeti na naše igrače”, rekao je predsjednik kluba Alexander Hrkač.

 

KK Spartak Subotica – KK Vrijednosnice Osijek  74:79 (16:15, 15:15, 24:21, 19:28).

Spartak: Babović 2, Prlja 9, Nikolić, Sokolović 14, Antić 15, Kojić 11, Drakulić 11, Kocović 4, Matović 4, Laketa 4, trener P. Borilović.

Vrijednosnice Osijek: Kujundžić, Šarac A 7, Buljubašić, Žulj, Bičvić 5, Došen 12, Tončinić 22, Krajina 7, Pandurić 10, Buha 16, Šarac J, trener V. Krstić.