Nakon 3 godine i 9 mjeseci suradnje sa trenerom Senadom Muminovićem, sporazumno je raskinuta.

 

Senad Muminović postao je naš trener 2011. godine i ostavio najveći stručni trag u povijesti našeg kluba te će ostat zapamćen kao trener koji je postavio temelje profesionalnosti u vođenju i treniranju naše ekipe. Dužina suradnje sa trenerom Muminovićem je svojevrsni raritet u Hrvatskoj košarci i ovoj vrsti posla uopće koji pokazuje da smo u KK Vrijednosnicama Osijek bili zadovoljni sa suradnjom.

 

Kako su ciljevi i planovi kluba vezani za vlastite igračke kadrove tako se i u stručnom dijelu pokušavamo osloniti na domaće trenere.

 

– “Poziv je došao telefonski od strane sportskog direktora Renata Martinka. Odmah sam ga prihvatio jer je došao iz mog Grada i zato što se nakon završetka igračke karijere želim baviti trenerskim poslom. U Osijeku sam započeo igračku karijeru i jako mi je drago što mi se pruža prilika da ovdje započnem i trenersku karijeru. Ekipu dosta dobro poznam jer pratim košarkaška zbivanja u A1 ligi te smatram da momčad ima potencijala. Trener Muminović je dobro postavio napadački dio igre dok ću ja više poraditi na sustavu i odgovornosti u obrani. Što se tiče mog suradnika on će ostati Vanja Miljković a očekujem da će mi u radu pomoći i moj bivši trener Ivan Barišić, koji mi je puno pomogao u karijeri, pružio šansu i vjerovao u mene kao mladog igrača. U hodu ćemo pokušati mijenjati neke loše navike a ostaviti sve što je bilo dobro. Dolazim na klupu Vrijednosnica Osijek u nezgodnom trenutku, malo je vremena do početka drugog dijela prvenstva, te moramo puno raditi i biti strpljivi jer se ne može puno toga promijeniti preko noći”. Rekao je Vladimir Krstić novi trener Brokera

 

Sportskog direktora Renata Martinka novinari su pitali zašto je došlo do raskida ugovora sa trenerom Muminovićem i zašto je baš Vladimir Krstić novi trener.

 

– “Kroz gotovo 4 godine trener Senad Muminović nas je jako zadužio i puno toga naučio. On je prvi trener koji je ostavio ozbiljan trenerski trag u našem klubu, postavio temelje profesionalizma i sama činjenica da je na vrućoj trenerskoj klupi ostao toliko dugo, govori da smo sa njegovim radom bili jako zadovoljni. Sa Senadom Muminovićem se prijateljski rastajemo i ne zatvaramo vrata već ostajemo u kontaktu i dobrim odnosima. Vladimir Krstić bio je moj veliki favorit prilikom izbora novog trenera i drago mi je da je Uprava kluba podržala njegov izbor. On je naš domaći dečko i nadam se da će prepoznati potencijal domaćih mladih igrača na kojima temeljimo našu budućnost. Krle je čovjek sa ogromnim košarkaškim iskustvom, sve u životu je zaradio krvavim i napornim radom, te se nadam da će te svoje radne navike i karakterne osobine prenijeti i na naše igrače”.