U 8. kolu košarkaške A1 lige, Darda je poražena na Baldekinu u neizvjesnoj završnici od domaće momčadi GKK Šibenika (71:70).

Utakmicu ekipe otvaraju vrlo izjednačeno, no gosti se u 7. minuti koševima Hrnčića (trica i dvica) udaljavaju na pristojnu prednost od 19:10. Diminić je dodatno povećao prednost gostiju u samoj završnici pa se u drugu četvrtinu ulazi rezultatom 23:10 za Vrijednosnice. Priča iz prethodne četvrtine nastavlja se i u nastavku no pred sam kraj domaćini se bude te se ponajviše Vukičeviću na odmor odlazi sa pristojnim zaostatkom od 32:37 za goste. U nastavku se domaći dižu pa tricom Badžima dolaze do vodstva. U 26. minuti ta prednost raste na 49:41 zahvaljujući dobrom učinku Petanija i Mišića u tom razdoblju. Vrijednosnice se na kraju približavaju te se u zadnji dio ulazi sa vodstvom domaćina 57:54. U zadnjoj četvrtini obje ekipe se izmjenjuju u vodstvu te na kraju utakmica ulazi u triler završnicu. Moram spomenuti odlično suđenje u većem dijelu utakmice sudačke trojke Vulić, Palavra i Jurčević, koji u zadnjim minutama sa dvije pogreške vjerojatno odlučuju pobjednika. Nekoliko minuta prije kraja Vrijednosnicama je poništen regularan koš, nakon što je Pandurić položio loptu na tablu ona je kružila po obruču, sa kojeg ga u koš, nakon skoka, jednom rukom ubacuje Diminić. Dok se gosti mirno vraćaju u obranu, a domaćini izvode loptu pod košem, sudac Vulić Martin (sa zakašnjenjem od nekoliko sekundi), poništava koš pod izgovorom da se Diminić objesio o obruč – na opće čuđenje velikog broja ljudi u dvorani. U nastavku Vrijednosnice polaganjem Pandurića minutu prije kraja prelaze u vodstvo 70:69. Bašić koševima iz slobodnih bacanja vraća prednost domaćinu (nakon vrlo upitnog faula Došena koji sa obje ruke u zraku ostaje iza Bašića, prilikom šuta u posljednjim sekundama napada domaćina). Nakon što Pandurić 20-tak sekundi do kraja ne uspijeva postići koš, Bašić promašuje oba slobodna bacanja. U zadnjem napadu od 2 sekunde Pandurić promašuje šut sa pola terena, te bodovi s(p)retno ostaju u Šibeniku. Svjestan sam da ovaj izvještaj neće promijeniti rezultat utakmice, no moj klub je nakon poraza u Križevcima (78:77) i nedosuđenog faula nad Pandurićem u posljednjoj minuti, ponovno poražen sa jedan razlike uz puno gorčine i upitnika u glavama naše mlade ekipe.

GKK Šibenik – KK Vrijednosnice Os Darda 71:70 (10:23, 22:14, 25:17, 14:16).

Šibenik: Radovčić, Badžim 3, Mišić 14, Kalpić 5, Bašić 11, Blaće, Škorić, Vukičević 14, Šamadan 15, Španja, Petani 9, Došen.

VROS Darda: Kujundžić R 8, Meznarić 13, Diminić 11, Jovanović, Kujundžić M, Došen 6, Hrnčić 16, Barišić, Pandurić 16, Turalija.