Na temelju dosadašnjeg rada i odličnih rezultata ekipe Vrijednosnice Osijek 2005. godište (2017. vice prvaci Hrvatske, 2018. 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske) mladi osječani dobili su poziv na međunarodni Božićni Kup Dubrava 2018.
Nakon 2 uvjerljive pobjede u kvalifikacijskom dijelu turnira: Vrijednosnice Osijek –  HKK Zrinjski Mostar 73:15 i KK Vrijednosnice Osijek – KK Rudeš Zagreb 55:38, mladi Brokeri potvrdili su da im je mjesto među najboljim ekipama na ovom dijelu Europe.

Turnir su činile 4 grupe po 4 ekipe:

Grupa A:  Budućnost- Podgorica, D.Petrović – Šibenik,  Dubrava – Zagreb,  Tusli – Berlin
Grupa B:  Petrol Olimpija – Ljubljana,  Partizan – Beograd,  Cedevita – Zagreb,  Akademia Kecskemet
Grupa C: KK Split, Helios Suns – Domžale, Cibona – Zagreb, Maccabi – Tel Aviv
Grupa D: KK Zadar, Spars – Sarajevo, KK Vrijednosnice Osijek, Bayern Munchen

U prvoj utakmici protiv ekipe velikog Bayern Munchena osječani 3 četvrtine igraju egal, ali na kraju manjak koncentracije i 3 primljene trice u zadnjoj četvrtini odlaze u korist dječaka iz Munchena, te utakmica završava +9 za Bayern (43:34).
Druga utakmica protiv finalista Spars iz Sarajeva od samog početka odlazi u korist susjeda iz BiH,  gdje mladi sarajlije opravdavaju ulogu favorita i daljnji odlazak u finale turnira (60:32).
U trećoj utakmici osječani odlično otvaraju duel protiv zadrana s kojima imaju nerješenih računa od prošlog državnog prvenstva(poraz od Zadra u polufinalu PH 2018.), te odličnom obranom I smirenim napadom kontroliraju cijelu utakmicu I dolaze do vrijedne I zaslužene pobjede (36:20).
Utakmica protiv Maccabi Tel Aviv, koja bi Vrijednosnice vodila u borbu za 9. mjesto nažalost završava +5 za dečke iz Izraela (45:40).
Zadnja utakmica protiv ekipe Tusli Berlin koju su osječani vodili do samog kraja 4. četvrtine uz nekoliko grešaka i promašaja završava nakon tjesne i napete utakmice, također +5 za Berlin (42:37), te osječani zauzimaju 12. mjesto među najboljim ekipama.

Turnir je osvojila ekipa Budućnost Voli iz Podgorice, pobjedivši u finalu ekipu sarajevskih Sparsa 64:41, dok je ekipa Helios Suns iz Domžala pobijedila ljubljansku Petrol Olimpiju (59:54), u borbi za treće mjesto.

Velika je stvar za naš grad i klub KK Vrijednosnice Osijek biti među najboljima od najboljih. Na ovom turniru koji nam je od velike važnosti zbog skupljenog iskustva i priznanja, dečki su mogli puno toga naučiti i dobiti smjernice i motiv za daljnji rad, treninge i utakmice.

Za Vrijednosnice Osijek nastupali su: Tin Grujić, Gabrijel Flanjak, Luka Ćurak, Luka Varga, Leon Pšihistal, Dino Škorjanc, Filip Bukvić-Buljubašić, David Czersky-Hafner, Jakov Matuzović, Ernest Tomić, Filip Stojčić i Leon Topalović, a vodili su ih treneri – Dubravko Blažević I Nedjeljko Matić.

 

KONAČNI POREDAK TURNIRA

1. BUDUĆNOST VOLI
2. SPARS SARAJEVO
3. HELIOS SUNS
4. PETROL OLIMPIJA
5. CEDEVITA
6. CIBONA
7. BAYERN
8. D.PETROVIĆ (Š)
9. MACCABI
10. PARTIZAN
11. TUSLI BERLIN
12. VRIJEDNOSNICE OSIJEK
13. AKADEMIA KECSKEMET
14. SPLIT
15. ZADAR
16. DUBRAVA

 

Linkovi:

http://www.ksz-zagreb.hr/muska-kosarka/buducnost-osvojila-bozicni-kup-u-dubravi-28578

kvalifikacije:
http://www.kkdubrava.hr/petrol-olimpija-i-vrijednosnice-osijek-izborili-nastup-na-bozicnom-kupu/

turnir:

http://bozicnikup.kkdubrava.hr/livestatsstatistika-igraca-i-timova/