U nedjelju (11. lipnja) je u dvorani Osnovne škole Darda, održan sada već tradicionalan turnir u mini košarci „Cockta mini basket Darda 2017.“

Na turniru je sudjelovalo oko 70- ak djece 2006/07 + godišta iz nekoliko klubova: ŠK Belišće, ŠK Valpovo, ŠK D.Miholjac, ŠK Đakovo, ŠK VROS s dvije ekipe (Darda/Bilje i Osijek).

Cilj ovog turnira je bio druženje, animiranje i motiviranje djece za igru pod obručima. Upravo iz tog razloga su propozicije igre i bile usklađene s uzrastom djece: igralo se 4×10 min. prljave igre, bez semafora – rezultata, tri na tri igrača, na umanjenom igralištu, na nižim koševima i s malim loptama, a suci su bili treneri ekipa.

Iako organizator nije nametao pasarela sustav igre, treneri su tijekom utakmica svakih nekoliko minuta kontinuirano mijenjali trojke na terenu. Tako su kroz tri do četiri utakmice, koje su odigrale svaka od ekipa, sva djeca participirala u igri. Trud i zalaganje mališana na terenu bili su pljeskom popraćeni od svih gledatelja na tribinama.

Organizator turnira, KK Vrijednosnice Osijek, uz sponzore Cocktu i općinu Darda, osigurao je svoj djeci prigodne poklončiće.

Na kraju je ova košarkaška igraonica obilježena i zajedničkom fotografijom s puno nasmijanih lica, jer su na ovom turniru sva djeca bila pobjednici.