Završetkom najuspješnije sezone u klupskoj povijesti, počelo je slaganje tima za narednu sezonu. Kapetan ekipe Aljoša Šarac, produžio je vjernost sa Vrijednosnicama Osijek do 2023. godine.
 
Kapetan Brokera imao je važeći ugovor na još jednu sezonu (2017/18), no menadžmentu kluba je prvi cilj bio nastaviti suradnju sa ‘’motorom’’ ekipe, te prvim asistentom (5.8) i trećim strijelcem (13,8) u protekloj sezoni. Kako je Aljoša jedan od nositelja igre Vrijednosnica, prirodno je da se oko njega dugoročno slaže igračka križaljka kluba, te je suradnja dogovorena nakon samo nekoliko minuta pregovora, na obostrano zadovoljstvo. 
U tijeku su ili su u pripremi pregovori sa Jakovom Mustapićem, Nikolom Turalijom, Domagojem Vukovićem i Jalenom Robinsonom, igračima koji su nosili igru Vrijednosnica u protekloj sezoni, a ugovori su im istekli ili imaju mogućnost odlaska nakon upravo završene sezone. Mladi domaći igrači Arijan Došen, Filip Krajina, Marko Karlović, Antonio Žulj i Jakov Šarac imaju važeće ugovore i u klubu su zadovoljni njihovim marljivim radom i igrama, te se od njih veliki napredak i doprinos u igri tek očekuje u predstojećim sezonama.
 
Uz slaganje uglavnom domaćeg tima za predstojeće sezone u klubu se vodi računa i o domaćem stručnom kadru. Odluka klupskog menadžmenta o potpisivanju ugovora na 3,5 godine sa relativno neiskusnim trenerom, Vladimirom Krstićem, u prosincu 2014. godine, te postavljanje asistenta Vanje Miljkovića, pokazala se odličnom. Krle i Vanja su se kroz ovih nekoliko sezona u Vrijednosnicama profilirali u vrhunski trenerski tim, a u upravo završenoj sezoni Brokeri igraju najbolju košarku u klupskoj povijesti sa atraktivnim i brzim napadom, te ponajboljom obranom lige. Sa trenerima Krstićem i Miljkovićem također kreću pregovori o dugoročnoj suradnji, te stvaranju još boljih rezultata.
 
Uprava KK Vrijednosnice Osijek, na čelu sa Predsjednikom Alexanderom Hrkačem, svojim radom jasno daje do znanja da ovaj klub ima dugoročne planove i programe, te da se uz stabilnog sponzora, tvrtku Vrijednosnice Osijek, te odlične uvjete za rad u gradu Osijeku, pripremaju uvjeti za još veći košarkaški iskorak u gradu na Dravi.