Košarkaši baranjskog A-1 ligaša u subotu kreću u novu sezonu, treću u nizu koju će odigrati kao članovi elitnog razreda.

Vrijednosnice OS Darda imaju iza sebe turbulentnu sezonu, u kojoj su teškom mukom sačuvali status. Ostvarenju tog cilja svakako je pomogao i trener Senad Muminović, koji je momčad preuzao u Ligi za ostanak, koja je bila stresna, ali i uspješna.  

– U klub sam stigao u nezgodnom trenutku, ali uspjeli smo zajedničkim snagama ostvariti zacrtano. No, što je bilo bilo je, pred nama su nova iskušenja – kaže Muminović, koji je sada imao i dovoljno vremena za prilagodbu na novu sredinu. Vrijeme je bilo saveznik i igračima, koji su trebali prihvatiti novu trenersku filozofiju, a zna se da Muminović njeguje igru s mnogo agresivnosti, trčanja i obrambenog zalaganja. Može li kadar koji je na raspolaganju ispuniti trenerske zamisli? 

– Vidljivo je iz rostera da smo izgubili na visini. Odlazak Krole i Miloševića (217+215cm op.a.) nadomješten je nižim igračima, ali Perajica i Gamma bi u ovoj koncepciji trebali doći do izražaja. Treba znati da u odnosu na finiš prošlog prvenstva, u momčadi imam šest novih igrača. Nažalost, nije alibi, ali tijekom priprema smo imali dosta velikih problema s ozljedama. U jednom trenutku je deset igrača bilo izvan stroja, stoga smo i otkazali neke pripremne utakmice, koje bi nam i te kako koristile. Još uvijek nismo kompletni, Gamma, Kordić i Ćutuk propustit će uvodni dio, ali bez obzira na trenutno stanje, vjerujem da će momčad biti na razini koju od njih i očekujem – naglašava trener baranjskih košarkaša, koji ipak nije želio davati detaljnije prognoze oko ambicija Vrijednosnica OS Darda u sezoni 2011./12. Jedan od razloga mogao bi biti i neugodan raspored. 

– Ždrijeb nije idealan, jer prve četiri utakmice igramo u gostima. Može se i dogoditi da zaredamo porazima, a to sigurno ne bi djelovalo pozitivno na moral ekipe. Stoga ne treba razmišljati unaprijed, već o prvoj utakmici koja je pred nama. Treba vidjeti i kako izgledaju ostale ekipe, pa ćemo tek tada realnije procijeniti naše mogućnosti. Nismo još u stanju kakvom priželjkujemo, ali kakvi god da smo, dužni smo uvijek boriti se do zadnje lopte – rezolutan je Muminović, koji u borbu za bodove kreće na vrućem parketu u Sinju. Sretno “Brokeri”!