Ono što se dugo čekalo konačno je došlo na vidjelo. S odgodom od gotovo mjesec dana ždrijebani su parovi i licencirani su klubovi koji će se natjecati u ovogodišnjoj A1 ligi.

Zbog novčanih problema pojedinih klubova bilo je upitno tko će sve nastupati u prvoligaškom društvu. Kao i prošle sezone, i ove će u prvenstvu biti deset momčadi, ali sa samo tri kluba koja nastupaju u ABA ligi za razliku od prošlogodišnjih četiri. Cedevita, Cibona i Zadar priključit će se krajem ožujka u drugom dijelu takmičenja. Razlog tome je odustajanje Osječkog Sokola zbog financijskih problema. Podsjetimo, pod upitnikom je bilo još nekoliko klubova poput Đure Đakovića i Splita, ali su svoje obaveze, barem privremeno, riješili. Sustav natjecanja je isti kao i prošle sezone. Igrat će se dvokružno, a najboljih pet će izboriti Ligu za prvaka, dok će ostali u borbu za ostanak. Iz lige ispada jedan klub kojeg će zamijeniti pobjednik kvalifikacija u kojem će se natjecati pet osvajača regija A2 lige. Drugoplasirani iz kvalifikacija i pretposljednji iz prvenstva igrat će dvije utakmice za popunu još jednog prvoligaškog mjesta u sezoni 2014/2015.

Raspored prvog kola:

GKK Šibenik – KK Zagreb, KK Kvarner – KK Split, KK Zabok – KK Vrijednosnice OS Darda, KK Alkar – Đuro Đaković, KK Križevci – KK Jolly JBŠ